Leijonat kaatoi Iso-Britannian – Jussi Olkinuoralle kisojen toinen nollapeli

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi ja Iso-Britannia kohtasivat toisensa Tampereen iltapäiväottelussa. Leijonat kaatoi odotetusti Iso-Britannian. Suomi sai useammassa maalissa avustusta Iso-Britannialta, eivätkä pomputkaan olleet altavastaajan puolella.

Leijonat lähti otteluun Iso-Britanniaa vastaan suurena ennakkosuosikkina. Suomi oli isäntä niin kaukalossa kuin katsomossakin ja kaatoi Iso-Britannian rutiinisuorituksella.

Suomi aloitti ottelun maalinteon, kun Niklas Friman iski turnauksen avausmaalinsa. Iso-Britannian kenttäpelaajat avustivat Leijonia johtoasemaan, kun kiekko kimpoili maaliin brittien pelaajien luistimista.

Myös toisessa maalissa Leijonien maalintekijäksi merkattiin puolustaja, kun maalin sai nimiinsä Juuso Hietanen. Myös toisessa osumassa Suomi sai apuja vastustajalta, kun Iso-Britannia ohjasi kiekon omaan maaliin. Leijonat pääsi ensimmäisen erätauon viettoon 2-0 -johdossa.

Toisessa erässä Iso-Britannia paransi otettaan ja sai erän alkuun luotuja paikkoja. Mukaan peliin Suomi ei kuitenkaan Iso-Britanniaa päästänyt, vaan seuraavastakin maalista vastasi Suomi. Valtteri Filppula ohjasi Mikael Granlundin syötön verkkoon ja siirsi Leijonat 3-0 -johtoon.

Leijonat sai kiekon Iso-Britannian verkkoon toisessa erässä myös toistamiseen. Joel Armia karkasi puolittaiseen läpiajoon ja iski kiekon verkkoon. Jälleen kerran Leijonat sai apua briteiltä, kun kiekko kimposi maaliin Iso-Britannian puolustajan luistimesta. Toista erätaukoa lähdettiin viettämään Suomen johtaessa 4-0.

Leijonat lisäsi johtoaan kolmannessa erässä. Esa Lindell laukoi kiekon viivasta ja Saku Mäenalanen ohjasi vedon maaliin tehden turnauksessa avausmaalinsa. Myös Lindell pääsi heti turnauksen ensimmäisessä ottelussaan pisteille.

Myös Leijonien ylivoima sai onnistumisen. Iso-Britannia tarjosi jälleen avustusta, kun Toni Rajalan laukoma kiekko kimpoili omista pelaajista verkon perukoille. Syötöt maaliin merkattiin Miro Heiskaselle ja Harri Pesoselle, eli myös Heiskanen avasi pistetilinsä heti avausottelussa.

Rajalan maali jäi ottelun viimeiseksi ja näin ollen tulostaululle jäi lukemat 6-0. Jussi Olkinuora pelasi turnauksessa kolmannen ottelunsa ja nappasi kolmannen voittonsa. Olkinuora on päästänyt turnauksessa toistaiseksi vain yhden maalin, eli Leijonien vahdilla on taskussa kaksi nollapeliä.

Suomi kohtaa lauantaina Itävallan – Iso-Britannia saa vapaapäivän lauantaille

Leijonat on tulessa heti huomenna lauantaina, kun Tampereen iltapäiväottelussa kello 16:20 alkaen vastaan luistelee Itävalta. Iso-Britannialla on luvassaan lepopäivä, kun sen seuraava ottelu pelataan sunnuntaina. Tsekkaa otteluohjelma kokonaisuudessaan!