Leijonat kaatoi Joensuussa Norjan kolmannen erän osumilla – perjantaina uusi kohtaaminen Kuopiossa

Leijonien kentälliset Suomi - Norja

Suomi ja Norja kohtasivat toisensa torstai-iltana Joensuussa. Norja laittoi Leijonat ahtaalle kahden ensimmäisen erän osalta, mutta kolmannessa erässä Suomen joukkue meni menojaan.

Leijonat pääsi torstaina pelaamaan Joensuussa kotiyleisön edessä Norjaa vastaan harjoitusottelun. Norja kaatui lopulta selvin lukemin 6-2, vaikka vierasjoukkue onnistuikin pistämään Leijonat tiukille kahden ensimmäisen erän osalta.

Norja meni ottelussa kahdesti johtoonkin, mutta Leijonat tuli kummallakin kertaa tasoihin. Suomen maaleista kahdessa ensimmäisessä erässä vastasivat Toni Rajala ja Niko Ojamäki.

Leijonat ei suostunut luopumaan johtoasemastaan siihen kolmannessa erässä päästyään. Leijonat laittoi Joensuun torstai-illassa tuulemaan, kun se iski kolmannessa erässä neljä osumaa Norjan verkkoon. Maalit jakautuivat ottelussa tasaisesti, kun Rajalan ja Ojamäen lisäksi kiekon verkkoon ottelussa iskivät Miro Aaltonen, Jere Sallinen, Sakari Manninen sekä Jere Innala.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Leijonien harjoitusottelut ja valmistautuminen kohti kotikisoja jatkuvat jo tänään, kun Suomi ja Norja kohtaavat toisensa toistamiseen. Perjantai-iltana joukkueet ottavat yhteen Kuopiossa. Suomi lähtee myös Olvi Areenalla pelattavaan otteluun suurena ennakkosuosikkina. Kuopiolaisille kiekkofaneille ottelulla on erityinen merkitys, kun Leijonien paidassa paluun Kuopion kaukaloihin tekee seuran oma kasvatti, KHL:ssä upean uran tehnyt, Teemu Hartikainen.

Ensi viikolla luvassa on Tshekin EHT-turnaus, jossa Leijonat kohtaa Tshekin, Itävallan sekä Ruotsin. Tsekkaa Suomen harjoitusottelut ennen MM-kotikisoja.

MM-kotikisat käynnistyvät Leijonien osalta kisojen avauspäivänä 13. toukokuuta. Tampereella iltaottelussa vastaan luistelee Norja. Katso kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!