Suomi ja Ruotsi väänsivät pidemmän kaavan kautta – Tre Kronor kaatoi Leijonat voittolaukauksilla

Leijonat jääkiekko TV5 Leijonien kentälliset Suomi - Ruotsi Karjala-turnaus antti mäkinen jääkiekon

Suomi ja Ruotsi kohtasivat toisensa maanantai-illan huippukamppailussa MM-kisoissa. Ottelusta muodostui odotetun tasainen, joka kääntyi lopulta voittajaa haettiin voittolaukauksilta asti ja voiton nappasi Ruotsi.

Maanantai-illan ja yksi koko alkulohkovaiheen odotetuimmista otteluista pelattiin Tampereella Suomen ja Ruotsin välillä. Ottelusta odotettiin tasaista vääntöä kahden laadukkaan joukkueen välillä ja se myös saatiin.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Leijonat hallitsi ottelua lievästi, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Suomi pääsi avauserässä kertaalleen hakemaan osumaa myös ylivoimalla.

Toisessa erässä ottelun avausmaali näki päivänvalonsa. Toisen erän ensimmäisestä ja ainoasta maalista vastasi Ruotsi. Tre Kronorin Oscar Lindberg iski kiekon ohi Emil Larmin ja Ruotsi pääsi viettämään toista erätaukoa yhden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä oli Suomen joukkueen vuoro iskeä. Juho Lammikko pääsi iskemään uransa avausmaalin MM-kisoissa. Lammikko on voittanut urallaan jo kolme maailmanmestaruutta (kaksi kertaa A-maajoukkueessa ja kerran U20 MM-kisoissa), mutta ensimmäinen osuma syntyi vasta nyt.

Suomi painoi kovasti kolmannessa erässä päälle ja Ruotsi oli jopa hieman onnekas, päästessään ottelussa jatkoajalle. Kummallekin jatkoaika oli ensimmäinen tässä turnauksessa.

Jatkoajalla Ruotsi pääsi hakemaan ratkaisua ylivoimalla, kun Joel Armia passitettiin jäähylle koukkaamisesta. Ruotsin ylivoima ei kuitenkaan ratkaisua tuonut, vaan jatkoaika päättyi tasalukemiin ja ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

Voittolaukauksilla vahvempi joukkue oli lopulta Ruotsi. Ruotsi onnistui maalinteossa kolmesti, Lucas Raymond iski kiekon Larmin selän taakse kahdesti. Suomelta Ahti Oksanen ja Joel Armia onnistuivat kumpikin kertaalleen. Näin ollen Ruotsi nappasi kaksi pistettä ja Suomelle käteen jäi yksi piste.

Leijonien seuraava ottelu on luvassa keskiviikkona kello 20:20, kun vastaan asettuu Ranska.