Hurja trilleri! – Jere Lassila iski Nuoret Leijonat jatkoajalla MM-välierään

Jere Lassila Suomi U20 tv televisiointi

Jere Lassila nousi Suomen sankariksi, kun Nuoret Leijonat eteni välieriin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Ruotsin Göteborgissa.

Ottelusta muodostui todellinen trilleri. Avausosuma nähtiin ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla, kun Adam Sykora niittasi kiekon reppuun. Tilannetta seurasi pienimuotoinen epätietoisuus, että oliko aika jo ehtinyt mennä umpeen, mutta tuomaristo tarkisti tilanteen videolta ja näin ei lopulta ollut.

Suomen vastaus saatiin toisen erän kolmannella peliminuutilla Tommi Männistön maalin toimesta – ja näissä 1-1-numeroissa mentiin päätöserään.

Sitä oli takana vain 36 sekuntia, kun Lenni Hämeenaho vei Nuoret Leijonat johtoon. Slovakia tuli tasoihin ajassa 47:09 Dalibor Dvorskyn osumalla.

Kun peliä oli jäljellä vain puolisentoista minuuttia, Konsta Helenius karvasi kiekon upeasti hyökkäysalueella ja syötti Aleksanteri Kaskimäelle, joka niittasi limpun kovalla lyöntilaukauksella Slovakian verkkoon.

Slovakia lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja tässä yrityksessään se myös onnistui, kun Filip Mesarin laukaus löysi kohteensa ajassa 59:16.

Edettiin jatkoajalle, jota oli takana vain 24 sekuntia, kun Jere Lassila lähti omalta alueelta nousuun, syöksyi hurjalla vauhdilla kaikkien läpi ja päätti suorituksensa komeaan maaliin.