Riemastuttavimmat talviurheilulajit Suomessa

talviurheilu

Suomi on talven ihmemaa kaikin mahdollisin tavoin, paitsi että se on joulupukin ja porojen koti, on Suomi myös maailman äärimmäisimpien talviurheilulajien koti.

Aina Helsingistä Lappiin löytyy suomalaisia, jotka rakastavat kylmää säätä sekä jännityksen ja täydellisten lumiolosuhteiden perässä tulevia turisteja ympäri maailman. Jännitystä voit toki etsiä myös kotoa käsin internetistä, tästä hyvänä esimerkkinä on nettikasinoiden tuhannet erilaiset kolikkopelit. Alla olevat lajit ovat jännittävämpiä ja jopa epätavallisimpia talviurheilulajeja, joita voi Suomessa kokeilla.

Jääkiekko

Suomen kansallisurheilulaji jääkiekko on suuri suomalaisten ylpeyden aihe, sillä siinä on valtava määrä sekä ammattilais- että harrastejoukkueita sekä joitakin maailman korkeimmalle rankattuja pelaajia. Suomesta ei ole vaikeaa löytää jääkiekkoareenaa, jossa voit katsoa ottelun tai kaukaloa, jossa voit kokeilla lajia itse. Jopa amatööritasolla suomalaiset pelaajat ottavat pelin uskomattoman vakavasti, joten varaudu kovaan kilpailuun.

Mainos:

Hiihto

Suomesta ei löydy korkeita vuoria ja tästä syystä maailmanlaajuinen hiihtoyhteisö unohtaa usein Suomen. Suomesta löytyy kuitenkin useita arvostettuja hiihtokeskuksia. Rukan hiihtokeskusta pidetään yhtenä maan parhaista sen 200 päivän mittaisen lumikautensa ansiosta, kun taas Ylläksellä löytyy Euroopan pisin hiihtolatu, jopa 3000 metriä.

Jääuinti

Jääuinti ei sovi heikkohermoisille, mutta jos haluat kokea suuren adrenaaliryöpyn, kannattaa lajia kokeilla. Ympäri Suomea jäätyneisiin järviin ja meriin kaivetaan reikiä, joissa voit pulahtaa uimaan. Uimassa kannattaa käydä nopeasti, mutta alkujärkytyksen jälkeen olo on erittäin virkistävä. Tämän takia osa Lapissa asuvista käy talvella päivittäin jääuinnilla aamuisin, jotta he voivat aloittaa päivänsä virkistyneinä.

Koiravaljakkoajelu

Yksi parhaimmista tavoista tutustua suomalaisiin maisemiin on koiravaljakkoajelu. Varsinkin eri puolilla Lappia löytyy useita huskysafariretkiä, ajelut kestävät muutamasta tunnista useisiin päiviin. Voit myös osallistua retkille, joilla voit opetella ajamaan kelkkaa itse.

Lumikenkävaellus

Patikointi jäätyneessä erämaassa on houkuttelevaa, mutta lumella ja jäällä kävely on vaikeaa ja se rasittaa jalkojen lihaksia. Tähän muinaiset suomalaiset keksivät ratkaisun lumikengät, joita käyttävät edelleen Lapin alkuasukkaat kulkiessaan jäätyneellä maalla sekä turistit tutustuessaan talvisiin kansallispuistoihin.

Jääkarting

Jääkarting on suhteellisen uusi talviurheilulaji, joka on kuitenkin nopeasti yleistymässä ja useita jääkarting- keskuksia on jo avattu ympäri Suomen. Tulet ajemaan kirjaimellisesti erikoisrenkailla varustetuilla karting- autoilla jäisillä radoilla. Tämä tuo lajiin aivan uuden tason, joka tuntuu enemmän ralliajolta kuin kartingilta.

Pohjoismainen luistelu

Jäätyneiden järvein tai jokien yli kulkeminen saattaa kuulostaa järjettömältä ajatukselta, mutta pohjoismainen luistelu on uskomattoman suosittu urheilulaji Suomessa. Suurin osa järvistä, etenkin Pohjois-Suomessa, saavuttaa niin alhaiset lämpötilat ja niihin muodostuu niin paksu jääkerros, että niiden ylittäminen suksilla tai kelkoilla on turvallista. Tämä on kuitenkin parasta tehdä ammatilaisoppaan kanssa, jotta vältyt ohuen jään läpi putoamisen vaaroilta.