Tampa Bay selvitti tiensä finaaleihin – historiallinen päävalmentajien kohtaaminen edessä

Anthony Cirelli ratkaisu Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning selvitti tiensä Stanley Cup -finaaleihin kaadettuaan kuudennessa ottelussa New York Islandersin jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. 

Suomalaispelaajien tähdittämä Dallas Stars sai viime yönä pelatun ottelun jälkeen finaaleihin kaverikseen Tampa Bay Lightningin. Kyseessä on Tampa Bayn seurahistorian kolmas kerta, kun se nähdään taistelemassa finaaleissa asti Lord Stanleyn maljasta.

Tampa Bay on erikoistunut kuplassa pelattavissa pudotuspeleissä jatkoaikaratkaisuihin. Kyseessä oli jo kolmas kerta näissä playoffseissa, kun Tampan ottelusarja tulee päätökseensä jatkoajalla.

Mainos:

Ottelun kaksi ensimmäistä maalia nähtiin jo ensimmäisen erän ensimmäisen puolikkaan aikana. Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisesti lukemissa 1-1 aina jatkoerään saakka, kunnes ajassa 73:18 Anthony Cirelli pääsi huudattamaan TV-vastaanottimien ääressä päivystäneitä Lightning-faneja iskemällä kiekon reppuun ja Tampa Bayn finaaleihin.

Finaaleissa nähdään kahden hienon valmentajan kohtaaminen, kun Dallasin Rick Bowness ja Lightningin Jon Cooper luotsaavat joukkueitaan. Historiallisen tästä kohtaamisesta tekee se, että kyseessä on ensimmäinen kerta NHL:n historiassa, kun entinen päävalmentaja-apuvalmentaja -kaksikko kohtaavat toisensa.

Bowness siirtyi Starsin päävalmentajaksi kesken tämän kauden joulukuussa, Jim Montgomeryn saatua kenkää.

Lightningin ja Islanderin välisen ratkaisuottelun huippuhetket:

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen myös Sportsnetin Youtubesta.