TUTO valittaa Liigan päätöksestä Urheilun Oikeusturvalautakunnalle

Henri-Risikko-Valtteri-Virtanen-Jokerit-TUTO-Mestis-Pallomeri.net_

TUTO on päättänyt jättää valituksen Liigasta, joka hylkäsi seuran lisenssihakemuksen kaudelle 2024-2025.

TUTO haki Liiga-lisenssiä kaikkien yllätykseksi, mutta seuran hakemus hylättiin. Sen sijaan Kiekko-Espoon hakemus hyväksyttiin ja espoolaiset saivat ehdollisen paikan Liigasta kaudelle 2024-2025.

TUTOn osalta urakka on kuitenkin vielä kesken, sillä seura on päättänyt jättää valituksen Urheilun Oikeusturvalautakunnalle.

Mainos:

– Lisäksi TUTO tunnistaa nyt käynnissä olevan prosessin puutteellisuuden. Normaalisti nousun perusteena pitää olla voitettu mestaruus, sekä selkeä ja oikeudenmukainen karsintajärjestelmä ilman mahdollisia kynnysrahoja. Valitettavasti TUTOlla ei viime kaudelta ole Espoon tavoin mestaruutta. Mutta nyt kyse ei ole siitä, vaan siitä, että Liiga itse määrittelemissään pelisäännöissä jätti kyseisen vaatimuksen nyt käynnissä olevan prosessin osalta pois. Liigan avauduttua, kaikki olivat oikeutettua hakemaan lisenssiä ja julkisuudessa jopa ihmeteltiin saatujen hakemusten vähyyttä, seuran tiedotteessa todetaan.

Tiedotteessa turkulaisseura korostaa myös sitä, että se tulee tekemään kaikkensa tulevaisuudessa, jotta sarjat saadaan kunnolla auki ja kilpailu palaa Liigaan.

– Lisäksi tulemme tekemään kaikkemme turvataksemme tulevaisuudessa kilpailuun perustuvan järjestelmän ilman perhepiiriä tai ainakin perheeseen pitää kuulua kaikki. Meille ei ole väliä onko kyseessä 8+8, 10+10, 12+12 tai jopa 14+14 vaan, että kyseiseen yhtälöön mahtuu kaikki, jotka ovat sen pelillisesti ansainneet ja sieltä putoaa ne, jotka häviävät kevään viimeisen pelin, TUTOn tiedotteessa kerrotaan.