Entiseltä NHL-kiekkoilijalta täyslaidallinen Tuukka Raskia kohtaan – ”Älä pyydä kahdeksaa miljoonaa, jos haluat mennä kotiin halailemaan”

Tuukka Rask

NHL:n pudotuspelit kesken jättänyt Tuukka Rask sai entiseltä NHL-kiekkoilijalta kovia kommentteja.

Suomen maajoukkueen sekä Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask jätti NHL:n pudotuspelit kesken ollakseen kotonaan perheensä kanssa poikkeuksellisina aikoina. Tämä selitys sai kuitenkin aikaan entiseltä NHL-kiekkoilijalta kovia kommentteja.

Prust on ottanut kovin sanavalinnoin kantaa Raskin päätökseen jättää NHL-kupla ja siirtyä kotiin perheensä luo. Prust on saanut twiiteistään palautetta ja kummastelua osakseen. Prust kuitenkin kuittasi nämä kummastelut kommentilla ”Hän on nössö. Älä pyydä kahdeksaa miljoonaa, jos haluat mennä kotiin halailemaan.”

Mainos:

Jos twiitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Vaikka Raskin päätöksestä jättää NHL-kupla ja siirtyä perheensä luo onkin jo aikaa, on aihe etenkin bostonilaisten kiekkofanien parissa tulenarka. Osa faneista on edelleen raivona suomalaismaalivahdille ja joidenkin lähteiden mukaan seurapomo ei ole puhunut Raskille viikkoihin. Tämä on luonnollisesti aiheuttanut Raskin ympärille myös siirtohuhuja.

Boston Bruinsin GM Don Sweeney ampui kuitenkin nämä siirtohuhut välittömästi alas. Boston Globen haastattelussa seuran GM kommentoi vellovia siirtohuhuja seuraavasti:

”Minulla ei ole mitään epäilyksiä siitä, missä Tuukka tulee olemaan. Niin jäällä, kuin sen ulkopuolellakin.”

Rask oli kertonut vain muutama päivä ennen kuplasta poistumistaan siitä, kuinka tyhjille katsomoille pelatut ottelut tuntuivat vain harjoituspeleiltä. Rask ei kokenut olevansa itsekään parhaassa mahdollisessa vireessä elokuun puolivälissä.

Vaikka Raskin maalivahtikollega Jaroslav Halak ei onnistunutkaan viemään Bruinsia pudotuspeleissä jatkoon, on Sweeney tyytyväinen seuran maalivahtitilanteeseen.

-Olemme mielestäni hyvässä tilanteessa maalivahtiemme kanssa. Puutumme kyllä asiaan, jos näemme sen olevan tarpeellista.

Niin Raskin kuin Halakinkin sopimukset kattavat vielä ensi kauden ajan.

On kuitenkin selvää, että osalla Bruinsin kannattajista voi olla nieleskeltävää, mikäli suomalaisvahti seurassa vielä ensi kaudella jatkaa. Raskin ratkaisu on jättänyt osaan faneista syvät arvet, joita ei välttämättä muutamalla laastarilla ja yhdellä nollapelillä paikata. Tämä siitäkin huolimatta, että Rask oli Vezina-finalisti tänä vuonna.