Suomi aloitti Ruotsin EHT-turnauksen tappiolla – Venäjä jatkaa kovaa putkeaan

Nuorten Leijonien otteluohjelma Nuoret Leijonat Suomen kentälliset Tyttöleijonat Pikkuleijonat Venäjä ja Valko-Venäjä Suomen jääkiekkoliitto Leijonien Suomen kentälliset miesten Nuoret Leijonat Venäjä - Suomi Jääkiekon MM-kisat Suomi - Venäjä Kanada - Ruotsi Nuoret Leijonat EHT Jääkiekkoliitto Leijonat koronatilanne

Suomi ja Venäjä kohtasivat toisensa Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa. Ottelu päättyi kuten kaksi aiempaakin Suomen ja Venäjän kohtaamista tällä kaudella – Venäjän voittoon.

Ruotsin EHT-turnaus alkoi ottelulla Venäjä – Suomi. Lähtökohdat ottelulle olivat kääntyneet Venäjän EHT-turnauksesta, kun Suomella oli lähtökohtaisesti napsun verran kovempi kokoonpano jalkeilla kuin Venäjällä.

Venäjä on kuitenkin ollut tällä kaudella suorastaan häkellyttävän hyvä Euro Hockey Tourilla. Se ei ole hävinnyt koko kaudella vielä otteluakaan. Ja voittamaton itänaapuri oli myös tänään.

Venäjä siirtyi ensimmäisessä erässä 2-0 -johtoon. Suomi tuli maalin päähän toisessa erässä, kun Jere Innala iski kiekon verkkoon. Lukemista 2-1 lähdettiin toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi Venäjän komennossa, kun Vladimir Butuzov vei joukkueensa jälleen kahden maalin karkumatkalle. Ero säilyi kahdessa maalissa aivan ottelun loppuhetkille asti, Juuso Puustinen toi Suomen vielä maalin päähän 22 sekuntia ennen loppua. Ottelu päättyi kuitenkin Venäjän 3-2 -voittoon.

Suomen ottelut Ruotsin EHT-turnauksessa jatkuvat lauantaina. Suomi kohtaa jo kello 13:00 alkavassa ottelussa Tshekin. Suomen ottelut näyttää ilmaiseksi televisiossa TV5. Turnauksen päätöspäivänä nähdään klassikko-ottelu Suomen ja Ruotsin välillä.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen täältä.