Miro Heiskanen osui Dallasille – Tampa Bay marssi kuitenkin vakuuttavaan voittoon

Miro Heiskanen

Kolmas finaaliottelu oli Tampa Bay Lightningin näytöstä. Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen osui ottelussa kertaalleen, mutta tämä Heiskasen osuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi.

Ensimmäisen kahden finaalin tapaan maalihanat avattiin kolmannessakin finaalissa jo ensimmäisessä erässä. Nikita Kucherov iski Miro Heiskasen harhasyötöstä kiekon Dallasin reppuun jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Paluun Tampan kokoonpanoon tehnyt, joukkueen kapteeni, Steven Stamkos lisäsi illan vierasjoukkueen roolissa olleen Lightningin johtoa vain reilu minuutti Kucherovin osuman jälkeen.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Jason Dickinson kavensi tilanteeksi 1-2 Roope Hintzin syötöstä.

Toinen erä oli totaalista Lightningin näytöstä, sen osuessa kolmesti. Maalintekijäsarakkeeseen itsensä merkkauttivat Victor HedmanBrayden Point sekä Ondrej Palat. Toiselle erätauolle lähdettiin täten Tampan johtaessa jo 1-5.

Dallas ei kyennyt nousemaan enää kolmannessa erässä Tampan murskaavan erän jälkeen, vaikka Miro Heiskanen kavensikin tilanteeksi 2-5 kolmannen erän alkupuolikkaalla.

Loppulukemiksi jäivät 2-5 ja Tampa Bay Lightning nappasi toisen kiinnityksen Stanley Cupiin. Seuraava ottelu finaalisarjassa pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Lightningin ja Starsin välisen kolmannen Stanley Cup -finaaliottelun huippuhetket:

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen Sportsnetin Youtubesta.