Shokkialku Suomen turnaukselle – Sveitsi kaatoi Nuoret Leijonat!

Leijonien kentälliset joukkue U18 MM-kisat Suomen joukkue Nuoret Leijonat Leijonien joukkue Pikkuleijonat Suomi voitti MM-kultaa Leijonien Leijonat kisapassit kokoonpano Pikkuleijonien kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien MM-joukkue Suomi - Venäjä Suomen olympiajoukkue Leijonien pelipaidat olympialaisissa Suomen Leijonien joukkue Karjala-turnaus Leijonien kentälliset Nuoret Leijonat miesten Pikkuleijonat Hlinka Gretzky Cup Kanada - Suomi - Tshekki Leijonat Kazakstan - Suomi Pikkuleijonat

Nuoret Leijonat avasi turnauksen yskähdellen. Turnauksen avausottelu Sveitsiä vastaan päättyi Sveitsin voittoon jatkoajan jälkeen.

Nuorten Leijonien turnaus alkoi vaisulla ottelulla Sveitsiä vastaan. Suomen mukaan tarttui vain yksi piste, kun Sveitsi voitti ottelun jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

Turnauksen ensimmäinen erä oli maaliton. Suomi oli ensimmäisessä erässä alakynnessä, kun avauserän vaarallisimmat maalipaikat siunaantuivat Sveitsille. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan kiekkoa avauserässä verkkojen perukoille saanut.

Suomen ja koko turnauksen avausmaalista vastasi Konsta Kapanen. Kolmannen polven arvokisakiekkoilija iski kiekon maaliin Kalle Väisäsen laukoman vedon irtokiekosta ja Suomi siirtyi ottelussa johtoon.

Suomen johto ei kuitenkaan kymmentä minuuttia pidempään kestänyt. Lorenzo Canonica toi Sveitsin tasoihin ja Nuoret Leijonat joutui antautumaan ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa. Toiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Toisessa erässä Sveitsi kaatoi lisää kylmää vettä Nuorten Leijonien niskaan. Jeremy Jabola iski kiekon verkkoon ja Sveitsi siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Kalle Väisänen iski päättäväisellä suorituksella kiekon yläkulmaan ja toi Nuoret Leijonat ottelussa tasoihin. Voit katsoa videon Väisäsen komeasta osumasta alta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Turnauksen avausottelu venyi lopulta jatkoajalle, kun kolmannessa erässä ei enää lisäosumia nähty. Jatkoajalla maalinteossa onnistui Sveitsi, joka nappasi ottelusta mukaansa kaksi pistettä ja jätti Suomelle vain yhden. Sveitsin voittomaalista vastasi Attilio Biasca.

Seuraava paikka kehittää peliään ja napata pisteitä Nuorilla Leijonilla on edessä heti huomenna, kun Suomi ja Slovakia kohtaavat toisensa. Ottelu alkaa kello 18:00 Suomen aikaa ja ottelun ilmaiseksi televisiosta näyttää TV5 -kanava. Kaikki turnauksen ottelut näkyvät Discovery+ -palvelussa.