Suomi kohtaa kisojen toisessa ottelussa Slovakian – näin katsot ottelun televisiosta!

Nuorten Leijonien Nuoret Leijonat Suomi - Slovakia

Nuorten MM-kisoissa Suomi pelaa kaksi ottelua heti alkuun peräkkäisinä päivinä. Tiistain avaavassa ottelussa vastakkain ovat Suomi ja Slovakia.

U20 MM-kisat polkaistaan käyntiin tapaninpäivänä, jolloin Nuoret Leijonat on tulessa kisojen avausottelussa Sveitsiä vastaan. Myös toisena kisapäivänä Suomi pelaa päivän ensimmäisessä ottelussa, kun vastaan asettuu Slovakia.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja vastustajia myös aiempien vuosien MM-kisoista. Edellisen kerran maat kohtasivat toisensa poikkeuksellisesti elokuussa pelatuissa MM-kisoissa. Tuolloin Nuoret Leijonat oli Slovakiaa vahvempi selvin lukemin 9-3.

Mainos:

Elokuun turnauksesta joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet ja muun muassa Suomen valmentaja on nyt eri, kun penkin takaa löytyy Tomi Lämsä. Aiempien vuosien tuloksille ei voida liikaa painoarvoa antaa, kun kaukalossa nähdään eri joukkueet ja eri lupaukset, kuin aiemmissa kohtaamisissa. Edellisen kerran Slovakia on onnistunut kaatamaan Suomen vuoden 2015 MM-kisoissa, jolloin niin ikään Kanadassa pelatuissa kisoissa Slovakia nappasi täyden pistepotin 2-1 -voitolla.

Slovakia sai aivan poikkeuksellisesti vuoden 2022 NHL:n varaustilaisuudessa kaksi kärkivarausta, kun Juraj Slafkovsky ja Simon Nemec olivat kaksi ensimmäistä lavalle huudettua pelaajaa. Näistä Nemec nähdään nyt myös Slovakian joukkueen mukana. Joukkueessa on myös toinen ykköskierroksen varaus, kun Montreal Canadiensin sijalla 26 varaama Filip Mesar nähdään joukkueessa. Slovakialla on siis tuleviin kisoihin varmasti suuremmat odotukset, kuin monena aiempana vuotena.

Suomi – Slovakia alkaa Suomen aikaa kello 18:00 ja ottelu on katsottavissa ilmaiseksi TV5 -kanavalta. Kaikki U20 MM-kisojen ottelut näyttää myös maksullinen Discovery+ -palvelu.