Pikkuleijonat kaatoi Latvian – Aatos Koivu lensi loppuminuuteilla suihkuun

Aatos Koivu

Pikkuleijonat päihitti U18 MM-kisojen avauspelissä Latvian. Aatos Koivu sai kamppailun lopussa suihkukomennuksen.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue nappasi MM-kotikisojen avausottelusta voiton Latviasta maalein 3-1. Pikkuleijonien avausmaalin sai kunnian iskeä ensimmäisessä erässä ylivoimalla Emil Hemming.

Heikki Ruohonen vei toisessa erässä Suomen 2-0-johtoon ja Tuomas Suoniemi niittasi kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Pikkuleijonat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Latvia sai kuitenkin vielä mahdollisuuden nousta peliin mukaan, kun Aatos Koivulle vihellettiin viiden minuutin rangaistus ja ulosajo neljä ja puoli minuuttia ennen loppua laitataklauksesta. Latvia onnistui ylivoimalla kertaalleen maalinteossa, mutta Pikkuleijonien johto piti loppuun saakka.

Suomi kohtaa seuraavassa ottelussaan Norjan heti huomenna 26.4.