MM-kisojen alkulohkot huipentuvat – Ruotsi ulkona jatkopeleistä!

Fan Zone MM-kisat 2023 alkulohkot Jääkiekon MM-kisat MM-kisojen yleisötilanne vielä auki kisat alkavat parin päivän päästä

Jääkiekon MM-kisojen iltaotteluissa mielenkiintoa riitti, kun alkulohkot alkavat huipentua. Ruotsi ja Venäjä kohtasivat A-lohkon huippukamppailussa, mutta myös B-lohkossa pelattiin isoista pisteistä.

A-lohkossa Ruotsi oli selkä seinää vasten kun vastaan asettui Venäjä. Ruotsille ottelu oli alkulohkon viimeinen ja ennen ottelun alkua se oli viidennellä sijalla. Venäjä lähti otteluun lohkon kärkipaikalta, mutta äärimmäisen tasaisessa A-lohkossa erot olivat todella minimaaliset. Alkulohkot saavat tämän vuoden kisoissa kerrassaan upean päätöksen.

Ruotsi venyi parhaimpaansa Venäjää vastaan. Jesper Frödén vei Tre Kronorin johtoon ensimmäisessä erässä ja tämä johto kesti kolmanteen erään saakka. Kolmannen erän loppupuolella Anton Slepyshev toi kuitenkin Venäjän tasoihin. Alexander Barabanov vei vain 12 sekuntia myöhemmin Venäjän 2-1 -johtoon ja Ruotsi oli todellisessa pinteessä.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan IIHF:n Twitter-tililtä.

Ruotsi tuli Victor Olofssonin maalilla tasoihin. Ottelun kolmas erä päättyi tasalukemissa 2-2 ja Tre Kronor lähti metsästämään valtavan isoa lisäpistettä jatkoajalla.

Jatkoajalla ratkaisua ei kuitenkaan saatu. Voittajaa ottelulle lähdettiin hakemaan siis voittolaukauskilpailusta. Neljän laukojan jälkeen tilanne oli kutkuttava 2-2. Ruotsi epäonnistui omassa yrityksessään, mutta Venäjän Vladimir Tarasenko onnistui ja päätti Tre Kronorin turnauksen alkulohkoon.

Kazakstan suli kovassa paikassa – alkulohkot jälleen kohtalona?

B-lohkossa, jossa myös Leijonat pelaa, iltaottelussa vastakkain olivat Norja ja Kazakstan. Lohkon komeettajoukkue Kazakstanilla oli mahdollisuus napata itselleen historiallinen pudotuspelipaikka. Siihen KHL-pitoinen Kazakstan ei kuitenkaan ilman panoksia pelannutta Norjaa vastaan kyennyt.

Kazakstan meni ensimmäisessä erässä johtoon, mutta ennen ottelun puoliväliä Norja tuli tasoihin. Stefan Espeland vei kolmannessa erässä Norjan johtoon ja tästä 2-1 -johdosta ei Norja luopunut koko ottelun aikana. Norja lisäsi vielä kolmannen erän lopussa johtonsa kahteen ja nappasi kolme pistettä.

Näin ollen Norja pääsi päättämään turnauksensa voittoon. Kazakstanin alkulohko päättyi tappioon ja sen turnaus uhkaa päättyä pettymykseen. Kazakstan on tällä hetkellä vielä lohkossa kolmantena, mutta huomenna pelaavista joukkueista Saksa, Kanada sekä Latvia ovat sitä vain yhden pisteen perässä. Kazakstan tarvitsee jatkopaikkaansa Leijonien kolmen pisteen voiton Kanadasta. Katso MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!