Ennakko: Leijonat kohtaa alkulohkon päätösottelussa Kanadan

Leijonien kentälliset joukkue U18 MM-kisat Suomen joukkue Nuoret Leijonat Leijonien joukkue Pikkuleijonat Suomi voitti MM-kultaa Leijonien Leijonat kisapassit kokoonpano Pikkuleijonien kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien MM-joukkue Suomi - Venäjä Suomen olympiajoukkue Leijonien pelipaidat olympialaisissa Suomen Leijonien joukkue Karjala-turnaus Leijonien kentälliset Nuoret Leijonat miesten Pikkuleijonat Hlinka Gretzky Cup Kanada - Suomi - Tshekki Leijonat Kazakstan - Suomi Pikkuleijonat

Suomi ja Kanada kohtaavat alkulohkon viimeisessä ottelussa tänään kello 12:15 alkaen. Panosta ottelussa on kummallakin, Kanadalla paineet ja panokset ovat huomattavasti suuremmat.

Tänään kello 12:15 alkaen nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun Suomi ja Kanada ottavat mittaa toisistaan. Kanada – Suomi live stream tarjoaa ottelun kotisohville ilmaiseksi.

Leijonien jatkopaikka on jo täysin varmaa. Suomi tulee sijoittumaan B-lohkossa joko sijalle yksi tai kaksi. Aamupäivän otteluun Leijonat lähtee lohkon piikkipaikalta. Se on tasapisteissä USA:n kanssa, mutta voitettuaan keskinäisen ottelun Suomi sijoittuu lohkossa Yhdysvaltoja korkeammalle tasapisteissä ollessaan. USA kohtaa tänään vielä Italian, jolla ei ole ottelussa mitään panosta.

Mainos:

A-lohkon jatkajat ovat jo selvillä, mutta sijoitukset eivät. Lohkovoittaja saa todennäköisesti vastaansa ottelun Slovakia-Tshekki häviäjän. Valtavan suurta panosta ei siis lohkovoitolla ole, eikä taktikointiin ole varaa.

Kanadalle ottelun panokset ovat Suomea suuremmat. Kiekon tippuessa jäähän Kanada on lohkossa viidentenä, tasapisteissä Saksan kanssa. Kanada tarvitsee Suomelta vähintään yhden pisteen mennäkseen jatkoon. Kolmantena oleva Kazakstan on pisteen päässä ja kun Kanada voitti keskinäisessä ottelussa Kazakstanin, nousisi sen edelle tasapisteissä ollessaan. Latvian ja Saksan ohittamiseen yksi piste ei välttämättä riitä.

Kanadan kanssa tasapisteissä olevat Latvia ja Saksa pelaavat tänään keskinäisen ottelun. Jompikumpi näistä tulee vähintään kaksi pistettä itselleen saamaan, joten sijoittuakseen näiden kummankin yläpuolelle, tarvitsee Kanada tänään täydet kolme pistettä. Mikäli kuitenkin Saksa ja Latvia päätyvät pistejakoon, on Kanadan saatava vähintään kaksi pistettä, muussa tapauksessa keskinäisten otteluiden turvin Latvia tai Saksa on Kanadan edellä.

Eli lyhyesti: Kanada tarvitsee vähintään yhden pisteen Kazakstanin ohittamiseen ja yhden pisteen enemmän kuin Latvia TAI Saksa ollakseen jatkossa. Latvia ja Saksa pelaavat oman ottelunsa vasta illalla. Kanada voi omalla suorittamisellaan ja kolmella pisteellä varmistaa paikan aamupäivällä pudotuspeleissä.

https://twitter.com/jukkis91/status/1399546223263113216

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan täältä.

Kanada – Suomi käyntiin tänään kello 12:15.