Leijonat saa huippuvahvistuksen – Arttu Ruotsalainen kisakoneeseen!

Arttu Ruotsalainen MM-kisoihin Leijonat Buffalo Sabres

Ilveksessä ja viimeisimmäksi tällä kaudella Buffalo Sabresissa kiekkoillut Arttu Ruotsalainen liittyy Leijonien MM-kisaryhmään.

Leijonat nimesi aiemmin kokoonpanon Tshekin EHT-turnaukseen. Nyt Suomi on julkistanut ensimmäisen NHL-vahvistuksen, kun Leijonat tiedottaa, että Arttu Ruotsalainen liittyy joukkueeseen.

Ruotsalainen kiekkoili alkukauden Ilveksessä, jossa hän teki 19 ottelun aikana komeat 27 (16+11) tehopistettä. Tämän jälkeen hän siirtyi Pohjois-Amerikkaan Buffalo Sabresin organisaatioon.

Mainos:

Ensimmäiset ottelut sujuivat AHL:ssä Rochester Americansin riveissä. 13 ottelussa hyökkääjä takoi taululle yhtä monta (5+8) tehopistettä. Kutsu kävi ylös Sabresin riveihin NHL:ään, jossa 17 ottelussa syntyi viisi osumaa ja yksi syöttöpiste.

Ruotsalainen on esiintynyt Suomen A-maajoukkueen paidassa kausilla 2018-19 sekä 2019-20, mutta tulevat MM-kisat ovat Oulusta lähtöisin olevalle hyökkääjälle ensimmäiset.

MM-kisat alkavat Latviassa 21. toukokuuta. Suomen avausottelu on 22. toukokuuta, kun vastassa on heti ensimmäisessä ottelussa USA. Yhdysvallat sai kisoihin myös huippuvahvistuksen, kun Conor Garland liittyy joukkueeseen.