JYPiltä yllättävä uutinen – Brad Lambert jättää Jyväskylän!

Brad Lambert

JYP tiedotti maanantai aamupäivällä, että joukkueen huippulupaus ja mainioita otteita U20 MM-kisoissa esittänyt Brad Lambert jättää jyväskyläläisseuran.

Suomalaisen jääkiekon superlupauksena pidetty Brad Lambert vaihtaa jälleen seuraa. Uutta seuraa ei ole vielä tiedossa, mutta huippulupauksen tämän kauden seura JYP ilmoitti, että Lambertin sopimus on purettu.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Mainos:

Brad Lambert siirtyi kohun saattelemana kaudelle 2019-20 Pelicansista HIFK:n riveihin. HIFK:ssa nuorelle hyökkääjälle ei kuitenkaan roolia Liigan puolelta Helsingin kirkkaissa valoissa löytynyt, joten Lambertin leiri haki kaudelle 2020-21 roolia Jyväskylästä. JYPin riveissä roolia alkoi löytyä, mutta tulos jäi vaisuksi. Viime kaudella Lambert iski 46 ottelussa 15 (7+8) tehopistettä, tällä kaudella 24 ottelua toi tehot 2+4=6. Tehotilasto kahden kauden ja 70 ottelun ajalta on murheellinen -34.

Tilastot ja tulos eivät kuitenkaan varmasti ole syynä sille, että Lambert seuraa tässä vaiheessa kautta vaihtaa. JYPin tiedotteen mukaan aloite sopimuksen purkamiselle tuli pelaajan puolelta. Nuori ja lupaava hyökkääjä esitti mainioita otteita U20 MM-kisoissa ja Liigassakin otteissa on ollut havaittavissa menoa kohti positiivisempaa suuntaa.

Lambertin tulevasta seurasta ei ole vielä julkista tietoa. Sosiaalisessa mediassa spekulaatio suomalaisen hyökkääjälupauksen tulevasta seurasta käy kuitenkin kuumana. Yhtenä vahvana vaihtoehtona pidetään Mikkelin Jukureita, jossa Olli Jokinen on saanut yhdestä suomalaisen jääkiekon tulevaisuuden nimestä, Aatu Rädystä, uuden ilmeen irti.