Carl Klingberg epäiltynä ottelumanipulaatiosta – paljasti vahingossa itse itsensä

Carl Klingberg

Frölundan 32-vuotias Carl Klingberg möläytti haastattelussa asian, jonka vuoksi hän on nyt epäiltynä ottelumanipulaatiosta.

Frölunda päihitti kotikaukalossaan Röglen tylysti 8-2 syyskuun lopussa. Ottelun jälkeen Frölundan hyökkääjä Carl Klingbergin toiminnasta on noussut kohu.

Klingberg tiesi, että Frölundan superfani ”Sebbe Indian”, oikealta nimeltään Sebastian Kjellberg, lyö jokaiseen Frölundan otteluun tulosvetoon tuloksen 8-2. Klingberg kertoi itse ottelun jälkeisessä haastattelussa kehottaneensa joukkuekavereitaan olla tekemättä lisää maaleja pelin viimeisellä minuutilla, jotta Kjellbergin vetolappu osuisi.

Mainos:

– Olen tuntenut Sebben ehkä 15 vuoden ajan. Hän on melkoinen legenda ja lyö joka peliin 8–2-voittoa, joten sanoin jätkille, ettei tehdä enää maaleja. Toivottavasti hän voitti kunnolla, Klingberg kertoi pelin jälkeen Expressenille.

Ruotsin jääkiekkoliitto on kertonut tutkivansa, täyttääkö Klingbergin temppu ottelumanipulaation kriteerit. Mikäli Carl Klingberg tuomitaan ottelumanipulaatiosta, hänet voidaan asettaa vähintään kuukauden ja enintään kymmenen vuoden mittaiseen kilpailukieltoon.