Nähtiinkö NHL:ssä juuri karmea farssi? – Dallasin jatkoaikamaali hylättiin kyseenalaisesti

Colorado Dallas NHL

Colorado Avalanche ja Dallas Stars kohtasivat perjantaina pudotuspelien ottelusarjan kuudennen osan merkeissä Denverissä.

Ottelun varsinaisella peliajalla ei maaleilla liiemmin päästy herkuttelemaan. Mikko Rantanen vei kotijoukkueen johtoon toisessa erässä, kun suomalainen nosti kiekon etukulmasta Dallasin maaliin, mutta Jamie Benn toi Starsin tasoihin päätöserän alkajaisiksi.

Enempää osumia ei enää nähty, joten edessä oli jatkoerä. Sitä oli takana vajaat 13 minuuttia, kun Mason Marchmentin laukaus upposi sisään. Tuomaristo näytti välittömästi, että osumaa ei hyväksytä. Syy tähän oli mitä ilmeisimmin siinä, että Matt Duchenen katsottiin olleen maalivahdin alueella – tai ainakin häirinnyt maalivahti Alexandar Georgiyevin tekemistä.

Tilannetta lähdettiin katsomaan videolta.

Hidastuksissa on nähtävissä, että Duchene parkkeeraa itsensä oikeaoppisesti maalivahdin alueen eteen, ja kontakti Georgiyeviin tuli ainoastaan Cale Makarin tuuppauksen takia. Siitä huolimatta tuomaristo katsoi, että maali tulee hylätä, joten peli – ja samalla Avalanchen kausi – sai jatkoa.

Lopulta toisessa jatkoerässä Duchene iski kiekon sisään ja Dallas onnistui voittamaan niin ottelun kuin ottelusarjankin (4-2). Läntisen konferenssin finaaleissa se kohtaa joko Vancouver Canucksin tai Edmonton Oilersin. Canucks johtaa ottelusarjaa 3-2.