Kisat polkaistiin käyntiin vauhdikkailla otteluilla – yllätyksiä ei nähty

USA Yhdysvallat Dylan Larkin Pekingin olympialaiset Yhdysvaltojen olympiajoukkue pelipaidat olympialaisissa Yhdysvallat USA:n MM-joukkue 2023

Tämän vuoden MM-kisat polkaistiin käyntiin kahdella ottelulla. Yllätyksiä otteluissa ei nähty, vaan USA ja Slovakia nappasivat odotetusti voitot.

MM-kisat polkaistiin käyntiin kahdella ottelulla, kun Helsingissä toisistaan mittaa ottivat Ranska sekä Slovakia ja Tampereella Yhdysvallat sai vastaansa Latvian.

Kummassakin ottelussa maalinteko aloitettiin heti avauserässä. Slovakia poistui tauolle 1-0 -johdossa, Yhdysvallat sen sijaan laittoi peliä enemmän ja vähemmän pakettiin jo avauserässä latoen lukemat 3-0 taululle.

USA lähti omaan otteluunsa selkeänä ennakkosuosikkina ja Slovakia oli vielä jopa hieman suurempi ennakkosuosikki Ranskaa vastaan. Ennakkoasetelmista huolimatta se tasaisempi ottelu nähtiin Helsingissä, jossa Ranska pystyi laittamaan Slovakian ahtaalle. Slovakia oli mennä jo menojaan, kun toisen erän alussa Tomas Tatar iski osuman ja lukemiksi tulostaululla vaihtui 2-0. Ranska tuli kuitenkin vielä toisessa erässä tasoihin. Erätauolle ei tasalukemissa kuitenkaan lähdetty, kun Samuel Takac pääsi iskemään Slovakian vielä 3-2 -johtoon pari minuuttia ennen toisen erän loppua.

Slovakian ja Ranskan välisessä ottelussa kolmas erä oli johtoasemassa pelanneen Slovakian hallintaa. Se ei lähtenyt peruuttelemaan vaan piti kiekkoa paljon itsellään ja loi maalipaikkoja. Lopulta Slovakia onnistui iskemään kolmanteen erään vielä yhden osuman, kun Pavol Regenda iski kiekon tyhjään maaliin. Regenda iski ottelussa kaksi osumaa. TPS:n nuori hyökkääjälupaus Juraj Slafkovsky merkkautti ottelussa kaksi syöttöpistettä.

USA nappasi rutiininomaisen voiton avausottelusta

Yhdysvallat karkasi 3-0 -johtoon jo avauserässä, jonka myötä pelissä oli ratkaisun makua ilmassa jo avauserän jälkeen. Kun Sam Lafferty iski aivan erän alussa Yhdysvaltojen neljännen osuman, meni ottelun loppuosa pelaillessa. Latviakin pääsi avaamaan kisojen maalitilinsä, kun kolmannessa erässä Andris Dzerins sai kiekon ylivoimalla maaliin. Todelliseen kiriin ei altavastaajana otteluun lähtenyt Latvia kuitenkaan kyennyt.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Ranska ja Yhdysvallat huilaavat lauantaina, Slovakialla ja Latvialla sen sijaan on edessään kovat ottelut. Slovakia kohtaa Saksan ja Latvia pelaa Leijonia vastaan. Tsekkaa kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!