Leijonat suoritui riittävällä tasolla – Itävalta kumoon Tampereen iltapäivässä, Jussi Olkinuoralle jälleen nollapeli

Suomi - Itävalta Toni Rajala

Suomi ja Itävalta kohtasivat toisensa lauantain iltapäivässä. Leijonat nappasi voiton perustason suorituksella ennakkoon selkeästi heikommasta Itävallasta.

Leijonat lähti suurena ennakkosuosikkina otteluun Itävaltaa vastaan. Kummallakin oli allaan ottelu perjantailta, Leijonat pääsi otteluun voitto takataskussaan, kun Itävalta kärsi kirvelevän tappion voittolaukauskilpailussa Latvialle.

Alkutahdit otteluun löi ennakkosuosikki ja kisaisäntä Suomi. Leijonat siirtyi johtoon jo alle kahden minuutin pelin jälkeen, kun kapteeni Valtteri Filppula pääsi iskemään kiekon verkkoon Teemu Hartikaisen syötöstä. Toinen syöttö maaliin merkittiin Mikael Granlundille. Filppulan osuma jäi ensimmäisen erän ensimmäiseksi ja viimeiseksi, joten erätauolle lähdettiin Leijonien johtaessa 1-0.

Myös toinen erä alkoi Leijonien komennossa. Hallinta realisoitui myös tulostaululle, kun Mikael Granlund pääsi nakuttamaan kiekon maaliin. Maaliin syötöt merkittiin Teemu Hartikaiselle ja kiekon maalille toimittaneelle Mikko Lehtoselle. Toisessa erässä nähtiin ensimmäisen erän tapaan vain yksi osuma, joten joukkueet suuntasivat koppiin tilanteessa 2-0.

Leijonat aloitti kolmannen erän samaan tapaan kuin kaksi ensimmäistäkin erää. Jälleen erän alkupuolella kotiyleisö pääsi tuulettamaan maalia, kun Toni Rajala laittoi kiekon maaliin. Syöttöpisteen osumaan sai kapteeni Filppula.

Rajalan osuma jäi kolmannen erän ja myös koko ottelun viimeiseksi. Leijonat iski jokaiseen erään yhden osuman ja nappasi voiton lukemin 3-0. Jussi Olkinuora torjui ottelussa 19 kertaa ja pelasi jo kisojen kolmannen nollapelinsä.

Suomi huilaa kaksi päivää – Itävalta kohtaa maanantaina Iso-Britannian

Leijonilla on edessään turnauksessa kaksi lepopäivää ennen tiistain viimeistä alkulohkokamppailua. Tiistaina vastaan asettuu Kari Jalosen luotsaama Tshekki. Itävallalla on luvassa yksi päivä huilia, ennen tärkeää Iso-Britannia -ottelua. Tsekkaa otteluohjelma kokonaisuudessaan!