Sveitsi kaatoi Kanadan Helsingin iltapäivässä – jatkaa lohkossa puhtaalla pelillä

Kanada - Sveitsi Pius Suter

Kanada ja Sveitsi kohtasivat toisensa Helsingin A-lohkon iltapäiväottelussa. Sveitsi onnistui nappaamaan tärkeän voiton ja jatkaa lohkossa puhtaalla pelillä.

Helsingissä nähtiin A-lohkon kamppailu, jossa tunnelma oli kohdillaan. Ennen ottelua juhlistettiin ennätysmies Andres Ambühlia ja ottelun jälkeen sveitsiläisfaneille aihetta juhlaan oli, kun joukkue onnistui kaatamaan Kanadan.

Ensimmäinen erä oli varsinaista maali-iloittelua, kun ensimmäisen 20-minuuttisen aikana nähtiin peräti kuusi maalia. Kanada meni kolmesti johtoasemaan, mutta Sveitsi tuli yhtä monta kertaa tasoihin. Ensimmäisessä erässä kiekko saatiin maaliin seitsemän kertaa, mutta koko erän ensimmäinen maali Nico Hischierin tekemänä hylättiin haaston jälkeen.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Avauserässä nähtiin myös tunteita kuohuttanut tilanne, kun Sveitsin Timo Meier sai viiden minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. Meier selvisi tilanteesta kuitenkin ilman ulosajoa ja Sveitsi ilman takaiskuja.

Toisessa erässä osumat jäivät yhteen, kun Nico Hischier siirsi Sveitsin 4-3 -johtoon ylivoimalla. Johtoon päästyään Sveitsi ei johtoasemastaan enää luopunut, eikä Kanada päässyt tasoitusmaalia iskemään. Lukemissa 4-3 lähdettiin viettämään toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä Pius Suter onnistui lisäämään Sveitsin johtoa kahteen vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa tunnelma oli suorastaan loistava ja tästä pitivät huolta halliin saapuneet fanaattiset sveitsiläiskannattajat. Timo Meier pääsi huudattamaan sveitsiläiskannattajia vielä kertaalleen, kun hyökkääjä iski kiekon Kanadan tyhjään maaliin omasta päädystä.

Lisää maaleja ottelussa ei enää nähty ja Sveitsi voitti ottelun lukemin 6-3. Voiton myötä Sveitsi tarrasi kaksin käsin kiinni A-lohkon voittoon.

Sveitsi kohtaa sunnuntaina Ranskan – Kanada saa yhden lepopäivän

Sveitsin MM-urakka jatkuu heti huomenna sunnuntaina, kun vastaan asettuu Ranska. Kanadasta tulleen voiton myötä Sveitsi on tiukasti kiinni lohkovoitossa. Kanadalla seuraava ottelu on sen sijaan vasta maanantaina, eli joukkueella on edessä vapaapäivä sunnuntaina. Tsekkaa otteluohjelma kokonaisuudessaan!