Jääkiekkokaudet huipentuvat maailmalla – tässä asetelmat loppukauteen

jaakiekkokaudet Kaapo Kähkönen

Jääkiekkokaudet etenevät kohti pudotuspelejä, joten luvassa on seuraavien kuukausien aikana todella merkityksellisiä pelejä.

KHL:ssä pelataan jo kovaa vauhtia pudotuspelejä, sillä kohta selvillä on sarjan neljä parasta joukkuetta. Se puolestaan tarkoittaa sitä, että ohjelmassa on konferenssifinaalit, jonka jälkeen päästään taistelemaan Gagarin Cupin voitosta.

Suurimmat suosikit ovat jälleen kerran SKA Pietari, Ak Bars Kazan sekä CSKA Moskova. Oikeastaan yllätyksiä ei ole nähty laisinkaan, sillä kaikki otteluparit ovat menneet käytännössä käsikirjoitusten mukaan.

Mainos:

Liigassa runkosarja alkaa olemaan taputeltu

Liiga joutui isoihin ongelmiin runkosarjan loppupuolella, kun koronavirustartuntoja nähtiin useammassa joukkueessa. Tämä johti siihen, että kaikki joukkueet eivät pelaa täyttä 60 ottelun sesonkia, vaan sijoitukset tullaan ratkaisemaan pistekeskiarvon perusteella.

Runkosarja on kuitenkin edennyt jo siihen vaiheeseen, että sijoitukset alkavat hahmottua ja samoin myös pudotuspeleihin selviävät joukkueet. Oikeastaan kymmenen kärki on lähes tulkoon selvillä, sillä HPK:n mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat jo käytännössä minimaaliset.

Sen sijaan keskikastissa sijoitukset ovat vielä tiukassa, kun joukkueet yrittävät selvitä kuuden parhaan joukkoon, mikä oikeuttaa suoraan paikkaan puolivälieriin.

Seuraavat kuukaudet ovat ylipäätänsä mielenkiintoisia suomalaisessa urheilu, sillä e-urheilun puolella HAVU ja ENCE pelaavat suurista asioista. CS:GO-ottelukalenteri tarjoaa reaaliajassa aikataulut suomalaispelaajien ja -joukkueiden tuleviin koitoksiin.

NHL:ssä jo puoliväli ohitettu

Maailman parhaassa lätkäsarjassa NHL:ssä on saatu runkosarjan puoliväli ohitettua, joten asetelmat alkavat hahmottumaan. Osa pudotuspelijoukkueista on jo käytännössä selvillä, kuten myös muutama joukkue, joiden kausi tulee päättymään runkosarjaan.

Esimerkiksi Buffalo Sabres jää jälleen tänäkin vuonna pudotuspeleihin ulkopuolelle, sillä joukkue kyntää jopa historiallisella tavalla. Myös Detroit Red Wings, Anaheim Ducks ja Ottawa Senators voidaan jo laskea ulos.

Sen sijaan pudotuspeleihin voidaan jo nimetä ainakin Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights, Tampa Bay Lightning, Florida Panthers, Carolina Hurricanes ja Washington Capitals. Myös Toronto Maple Leafs ja New York Islanders voidaan laskea mukaan pudotuspeleihin.

Kuitenkin moni joukkue taistelee vielä kynsin ja hampain kauden jatkumisesta, mikä tulee osaltaan vaikuttamaan suuresti myös Leijonien joukkueeseen. Päävalmentaja Jukka Jalonen seuraa varmasti tarkasti sitä, että ketkä suomalaiset NHL-pelaajat vapautuvat ja ovat kiinnostuneita tulemaan toukokuussa alkaviin jääkiekon MM-kisoihin.