fbpx
perjantai, 24.05.2024
KotiJääkiekon MM-kisojen Pistepörssi 2024

Jääkiekon MM-kisojen Pistepörssi 2024

MM 2024 pistepörssi

Jääkiekon MM-kisoissa vilisee todellisia tähtipelaajia, jotka takovat tulosta henkilökohtaisella tasolla. Tässä reaaliaikaisesti päivittyvä pistepörssi.

MM-kisojen pistepörssi 2024:


Suomalaiset MM-kisojen pistepörssin voittajat

Suomalaispelaaja on viidesti historian aikana voittanut MM-kisojen pistepörssin. Ensimmäinen voittaja oli Jarkko Varvio, joka teki eniten pisteitä vuoden 1992 MM-kisoissa. Seuraavan kerran vastaava suoritus nähtiin vasta seitsemän vuotta myöhemmin, kun Saku Koivu onnistui iskemään eniten pisteitä Norjassa järjestetyssä MM-turnauksessa. Suomi sijoittui tuolloinen MM-hopealle, sillä maailmanmestaruuden nokan edestä vei Tshekki.

Historian kolmas suomalainen MM-kisojen pistepörssin voittaja oli Juha Ylönen vuonna 2001. Tämän jälkeen saatiin odotella jälleen kymmenen vuotta, kunnes tärähti kunnolla. Leijonat voitti historiansa toisen maailmanmestaruuden ja Jarkko Immonen oli puolestaan turnauksessa eniten pisteitä tehnyt pelaaja. Viimeisin pistepörssin voittaja on puolestaan Petri Kontiola, joka oli eniten pisteitä tehnyt pelaaja vuoden 2013 kisoissa. Tämän jälkeen suomalaiset eivät ole pisteillä juhlineet, vaikka maailmanmestaruutta on kahdesti juhlittu tämänkin jälkeen. Edes viime vuonna ei yksikään pelaaja ollut lähelläkään voittoa, vaikka mukana oli muun Mikko Rantanenkin.

MM-kisojen kaikkien aikojen pistepörssi:

Historiassa eniten pisteitä tehneiden pelaajien lista on täysin Neuvostoliiton aikaisten kiekkolegendojen hallussa. Näihin pisteisiin on nykypäivänä lähes mahdoton päästä, koska parhaimmat pelaajat pelaavat NHL:ssä eivätkä pääse läheskään mukaan joka vuosi. Myös muuten vaihtuvuus joukkueissa on suurta, joten yhden pelaajan pistemäärät eivät ole mitenkään verrannollisia historian parhaimpiin vuosiin.

Tästä hyvä esimerkki on se, että aktiivipelaajista korkeimmalla on Roman Cervenka, joka löytyy sijalta 36. Mies on tehnyt MM-kisoissa yhteensä 66 tehopistettä. Suomalaisista korkeimmalla kaikkien aikojen pistepörssissä on Ville Peltonen, joka on tehnyt 20. eniten pisteitä historiassa.

Viiden kärjen lisäksi ainoastaan yksi pelaaja on päässyt yli sadan pisteen ja se on Tshekin Vladimir Martinec, joka on tehnyt 109 tehopistettä.

Kaikkien aikojen pistepörssin kärki Boris Mikhailov teki yhdessä turnauksessa parhaimmillaan 29 tehopistettä. Se ei ole kuitenkaan lähelläkään yhden turnauksen piste-ennätystä, sillä Vladimir Zabrodsky teki vuonna 1947 MM-kisoissa 37 tehopistettä.

1. Boris Mikhailov – 164 tehopistettä
2. Valeri Kharlamov – 156 tehopistettä
3. Alexander Maltsev – 153 tehopistettä
4. Vladimir Petrov – 152 tehopistettä
5. Sergei Makarov – 124 tehopistettä

Tuoreimmat uutiset