Jääkiekon striimaaminen VPN-yhteyden kautta — 5 merkittävää hyötyä

Norjalla Pikkuleijonat Juraj Slafkovsky Topi Rönni Rasmus Kulmala Lukko 2-divisioonassa Jääkiekon MM-kisat Nuorilla Leijonilla Saksa Topi Rönni Sanni Hakala Praha TUTOn Tappara SM-liigapelaaja CSKA Moskovalta Jääkiekon Alex Galchenyuk nettipelit Liigalta Entinen SM-liigapelaaja Ehdoton vankeusrangaistus entinen liigapelaaja murtautui taloon Fani voittaa auton Ilmaveivimaali Eemeli Räsänen Väkivaltaa Tappara Liigassa Aron Kiviharju Janne Laakkonen Austin Watson Jääkiekon Suomi Aleksei Zhamnov Dominik Hasek Salavat Johan Motin Kärpät - Ilves Aatu Räty Juhamatti Aaltonen suomalaiset Hartwallin Jutila Markus Granlund Raimo Summanen Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen Aleksi Peltonen TUTO

Urheilu on aina ollut valtavan suosittua kautta maailman. Eri lajeilla ja tietyillä joukkueilla tai urheilijoilla on omat vankat kannattajakuntansa, joiden rakkaus lajia kohtaan herättää toisinaan suuriakin tunteita. Suomessa äärimmäisen suosittu jääkiekko on erinomainen esimerkki urheilulajista, jota seuraavat haluavat usein nähdä kaikki mahdolliset ottelut tai urheilusuoritukset. Koska jääkiekko-otteluun paikan päälle on lähes mahdotonta saapua kerta toisensa jälkeen, turvautuu moni digitaalisiin palveluihin nähdäkseen pelin suorana. Tämä onkin tuonut urheilun entistä helpommin kaikkien saataville, eikä laadukkaan urheilusisällön katsomiseen välttämättä tarvita älypuhelinta kummempia laitteita.

Toisinaan suorana toistettavan ottelun katsominen osoittautuu kuitenkin odotettua haastavammaksi maantieteellisten rajoitusten, tuskallisen hitaan tai pätkivän yhteyden tai virusuhkien vuoksi. Tämäntyyppiset ongelmat voidaan ratkaista muutamallakin eri tavalla, mutta VPN tarjoaa kokonaisvaltaisesti helpon ja turvallisen ratkaisun urheilun suoratoistoon verkon kautta. Alla esitellään tarkemmin erilaisia VPN-yhteyden tarjoamia hyötyjä urheilua striimattaessa.

  1. VPN estää kaistanleveyden rajoittamisen

Kaikki eivät välttämättä ole tietoisia siitä, että monet internet-palveluntarjoajat rajoittavat tarkoituksella verkkonopeuksia, vaikka kapasiteettia olisi sinänsä korkeampiin nopeuksiin. Tätä ei yleensä kerrota asiakkaille, mutta mikäli suoratoistettava videokuva vaikuttaa huonommalta kuin mitä sen pitäisi netin nopeuden perusteella olla, on kyse todennäköisesti juurikin tarkoituksenmukaisesta kaistanleveyden rajoittamisesta internet-palveluntarjoajan toimesta.

Mainos:

Erityisen tavallista nopeuksien rajoittaminen on runsaasti dataa käyttävissä toiminnoissa, kuten live-striimauksessa. Käyttäjälle tämä ilmenee matalalaatuisempana katseluelämyksenä, sillä hitaampi verkkoyhteys tarkoittaa usein huonompaa kuvanlaatua sekä videon jatkuvaa pysähtymistä. Tilanne on ymmärrettävästi varsin raastava etenkin silloin, kun käsillä ovat kriittiset hetket oman suosikkijoukkueen ottelussa. Mikäli tältä haluaa välttyä, kannattaa silloin harkita VPN-palvelun käyttöä, jolloin internet-palveluntarjoaja ei pääse tarkastelemaan toimintaasi verkossa. VPN mahdollistaakin näin ollen sulavamman ja miellyttävämmän katseluelämyksen.

2. VPN antaa pääsyn maantieteellisesti rajattuun sisältöön

Pääsy maantieteellisesti rajattuun sisältöön on yksi VPN-palvelun parhaiten tunnetuista hyödyistä. Erilaisista lisenssisopimuksista johtuen monet urheilusisältöä tarjoavat suoratoistoalustat ovat ottaneet käyttöön maantieteellisiä rajoituksia, jotka estävät määrätyn sisällön näkymisen joillekin katsojille riippuen siitä, missä päin maailmaa he sijaitsevat. Monet suomalaiset haluavat esimerkiksi katsella NHL- tai NBA-otteluita livenä verkossa, mutta jotkut suoratoistopalvelut estävät niiden näyttämisen silloin, kun katsoja yrittää avata videon Suomesta käsin. Kun VPN-yhteyden yhdistää eri maassa sijaitsevalle palvelimelle, avaa se silloin myös pääsyn kyseisessä maassa sallittuun sisältöön.

3. VPN suojaa haitallisilta linkeiltä ja jäljittämiseltä

Verkossa on valtavasti tarjontaa urheilustriimien suhteen. Aina ei ole yksiselitteisesti pääteltävissä, mitkä sivustot ja linkit ovat luotettavia. Etenkin maksuttomilla suoratoistosivustoilla kannattaa olla tarkkana, sillä niiden joukossa on myös paljon sellaisia palveluita, jotka sisältävät haitallisia linkkejä esimerkiksi viruksia sisältäville sivustoille. Myös ulkopuolisten tahojen asentamat

seurantapalvelimet eli niin kutsutut trackerit ovat jossain määrin yleisiä ja niillä pyritään jäljittämään käyttäjän liikkeitä verkossa ja käyttämään siten urkittuja tietoja rikollisiin tarkoituksiin.

VPN tarjoaa käyttäjälle digitaalisen suojamuurin, joka pitää verkkoyhteyden yksityisenä ja turvallisena. Se muodostaa ikään kuin virtuaalisen yhdyskäytävän, jonka kautta internet-liikenne voi liikkua suojatusti ilman huolta siitä, että se päätyisi ulkopuolisten ulottuville. Tämä tarjoaa luonnollisesti käyttäjälle mielenrauhaa, sillä anonyymi surfaus ylimääräisen suojamuurin välityksellä tekee urheilusisällön striimauksesta turvallisempaa ja pienentää kyberuhkien riskiä huomattavasti.

4. VPN palvelee paremmin kiekkofanin yksilöllisiä tarpeita

On ymmärrettävää, että VPN-verkon käyttö saattaa askarruttaa monia. Erilaiset kanavapaketit ja muut urheilufaneille räätälöidyt palvelut kuuluvat käytännössä kaikkien operaattoreiden tarjontaan, jolloin saattaa herätä kysymys siitä, mitä lisäarvoa VPN loppujen lopuksi tuo urheilun seuraamiseen. Yhtenä merkittävänä etuna on kuitenkin se, että VPN-verkon ansiosta penkkiurheilijan ei tarvitse tilata hintavia ja kaiken kattavia kanavapaketteja silloin kun häntä kiinnostaa suurimmaksi osaksi yksi määrätty laji, kuten vaikkapa jääkiekko. VPN-verkon ansiosta käyttäjä voi suoratoistaa kätevästi, turvallisesti ja edullisesti juuri haluamiaan urheilutapahtumia joko televisiostaan, puhelimestaan tai tietokoneeltaan.

Jääkiekon ystäville VPN-yhteyden luominen mahdollistaa pääsyn laajempaan jääkiekkosisältöön, jonka vuoksi moni onkin hankkinut itselleen luotettavan VPN-paketin suosikkilajinsa seuraamiseen. VPN-palvelun kautta voi katsella juuri haluamansa pelit, oli kyseessä sitten NHL, KHL, jokin Euroopan kansallisista jääkiekkoliigoista tai vaikkapa Euro Hockey Tour. Jos haluaa katsella tiettyjä otteluita tietyllä selostuskielellä, mahdollistaa VPN myös tämän. VPN-palvelun ansiosta urheilun seuraaminen ei enää ole sidottu televisiokanavien rajaamaan sisältöön, vaan käytännössä kaikki maailmalla kuvatut ja striimattavat ottelut on mahdollista nähdä, kunhan suoratoistamista varten valitsee sopivan palvelimen.

5. VPN ylittää palomuurit ja muut estot

Monissa oppilaitoksissa ja yrityksissä saattaa olla käytössä palomuureja tai muita estoja, joilla verkon käyttäjiä pyritään estämään pääsemästä tietyille sivustoille. VPN mahdollistaa kuitenkin palomuurien kiertämisen muuttamalla estetyn IP-osoitteen joksikin muuksi, jolloin pääsy myös estetyille sivustoille avautuu. Mikäli haluaa ehdottomasti esimerkiksi nähdä jonkin tärkeän ottelun, ei sen pitäisi ainakaan jäädä kiinni palomuureista.

Valitse urheilun suoratoistoon sopiva VPN

Tarjolla on tällä hetkellä varsin kirjava joukko erilaisia VPN-palveluntarjoajia, joista itselle sopivimman valitseminen voi tuntua haastavalta. Mikäli VPN-palvelua on hankkimassa ensisijaisesti urheilun suoratoistoon, kannattaa silloin pyrkiä valitsemaan sellainen vaihtoehto, joka on penkkiurheilijoiden suosiossa. Jotkut palvelut tarjoavat laadukkaampia palvelimia eri puolilla maailmaa ja striimaavat urheiluotteluita sulavammin ja terävämmällä kuvalla kuin toiset, joten ei ole yhdentekevää, minkä VPN-palvelun valitsee.

Mikäli haluaa varmistua siitä, että VPN palvelee omia tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa siinä tapauksessa hyödyntää maksuttomia kokeilujaksoja ja testata konkreettisesti, miten urheilun suoratoisto sujuu kyseisen palvelun kautta. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin linjata, että tunnettu ja laadukas toimija on usein paras valinta, jotta käyttäjälle avautuisi mahdollisimman laadukas ja kattava yhteys urheilun suoratoistoon.