Klassikkovideo: ”Kaksi sekuntia aikaa! Venäjä on lyöty!”

Jere Karalahti

Vuoden 1999 MM-kisoissa Norjassa Leijonat kohtasi alkulohkon viimeisessä kamppailussa Venäjän. Jere Karalahti tasoitti ottelun kaksi sekuntia ennen ottelun loppua, joka sai selostaja Antero Mertarannan sekoamaan selostuskopissa.

Vuoden 1999 MM-kisat Norjassa menivät Leijonien osalta nappiin. Alkulohkosta voitto, jatkolohkosta voitto ja lopulta myös finaalipaikka. Kaksiosainen finaali ei tuonut kuitenkaan Suomelle historian toista MM-kultaa, kun Tshekki vei jatkoajalla maailmanmestaruuden nimiinsä.

Parhaiten turnauksesta mieleen ei ole jäänyt Leijonien MM-hopea eikä Tshekin MM-kulta. Yksi ikimuistoinen hetki kisoista nousee kuitenkin ylitse muiden.

Mainos:

Alkulohkon viimeisessä ottelussa Leijonat kohtasi Venäjän. Tasapelillä tai voitolla Suomi voittaisi lohkon, Venäjä tarvitsi lohkovoittoon ottelusta täyden pistepotin. Jere Karalahti latasi pitkän pyörityksen jälkeen kiekon Venäjän maaliin, kun ottelua oli jäljellä vain kaksi sekuntia. Antero Mertaranta kajautti ilmoille hiteiksi jääneet lausahdukset ”Kaksi sekuntia aikaa! Kaksi sekuntia aikaa! Venäjä on lyöty!”. Voit katsoa videon tästä ikimuistoisesta hetkestä alta.

Jere Karalahti iskee kiekon maaliin ja Venäjä on lyöty:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.