Palaako Jokerit Liigaan? HS: Muut seurat ottaisivat helsinkiläisseuran takaisin tietyin reunaehdoin

Helsingin Jokerit Joel Harkimo KHL Jokerit SKA korona Jokereiden Jokereille

Jokerit jätti KHL-kautensa kesken Venäjän sotatoimien vuoksi Ukrainassa. On mahdollista, että helsinkiläisseuran taival KHL:ssä tulee päätökseensä kokonaan. Yhtenä vaihtoehtona on pyöritelty Jokereiden paluuta takaisin Liigaan.

HS:n selvityksen mukaan liigaseurat näyttäisivät vihreää valoa Jokereiden mahdolliselle paluulle takaisin Liigaan tietyin reunaehdoin.

Jokerit ilmoitti siirtyvänsä KHL:ään kesällä 2013. Seuran taival KHL:ssä on ollut pelillisesti kelvollista, mutta muilta osin onkin menty hyvin vahvasti metsän puolelle.

Mainos:

Seura ilmoitti jättävänsä KHL-kauden kesken johtuen Venäjän sotatoimista Ukrainassa. Tällä hetkellä seuran paluu KHL:ään näyttäisi hyvin kaukaiselta ajatukselta.

Helsingin Sanomat teki laajan selvityksen siitä, mitä 15 muuta Liigan osakasta olisivat mieltä, jos Jokerit nähtäisiin tulevaisuudessa takaisin liigakaukaloissa. Yksikään seura ei näytä suoraan punaista valoa perinteikkään seuran paluulle liigakaukaloihin, vaikkakin paluun edessä on vielä paljon mutkia. Aivan ensimmäisenä seuran pitäisi vetäytyä pois KHL:stä, jotta tulevaisuutta voitaisiin alkaa miettiä uudestaan.

Mikäli Jokerit ei pelaa ensi kaudella KHL:ssä, se ei pelaa tuskin missään muuallakaan. Liigan otteluohjelma lyödään lukkoon jo kesäkuussa ja tässä tilanteessa kolme kuukautta on varsin lyhyt aika uuden joukkueen mukaan tuomiselle sarjaan.

HS:n selvityksen mukaan ehdot, jotka Jokereiden tulee täyttää ennen paluuta Liigaan, ovat hyvin selvät: jos seuran rahoitus on kunnossa ja toiminta sekä omistuspohja läpinäkyvää, eivät muut Liigan osakkaat aio seistä Jokereiden paluun tiellä.

Helsingin Sanomille helsinkiläisseuran paluuta kommentoi muun muassa KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

– Ei ole mitään jäänyt hampaankoloon. Liigahan on auki, ja luulen, että Jokereilla on mahdollisuudet palata. Aika kiire kyllä tulee, KalPan toimitusjohtaja Saksman kommentoi HS:lle.