Jukka Jalonen jatkaa Leijonien peräsimessä kaksi seuraavaa kautta – ”Mahdollinen World Cup luonnollisesti kiinnostaa minua”

Jukka Jalonen Suomen maajoukkue Leijonat Jukka Jalonen nhl-pelaajat leijonat

Suomen maajoukkuehistorian ylivoimaisesti menestynein päävalmentaja Jukka Jalonen jatkaa Leijonien peräsimessä kauden 2023-24 loppuun asti.

Suomen maajoukkueen kannattajat saivat keskiviikkoaamuna loistavia uutisia, kun Leijonat tiedotti, että Suomen jääkiekkohistorian menestynein maajoukkuevalmentaja Jukka Jalonen jatkaa Leijonien peräsimessä kaksi seuraavaa kautta.

Jalosen tuore sopimus pitää valmentajan Leijonien päävalmentajana kevään 2023 kotikisat sekä vuonna 2024 Tshekissä pelattavat MM-kisat. Leijonien tiedotteessa Jalonen myönsi olevansa kiinnostunut myös mahdollisesta World Cupista.

Mainos:

– Tämä on hyvä paikka työskennellä ja maajoukkueessa on oikeanlainen pöhinä päällä. Meillä on arvoturnauksiin lähdettäessä aina mahdollisuus menestyä, mistä kuuluu kiitos taitaville pelaajille ja sitoutuneelle, äärimmäisen ammattitaitoiselle johtoryhmälle. Myös mahdollinen World Cup talvella 2024 luonnollisesti kiinnostaa minua valmentajana, Jalonen sanoo.  

Jukka Jalonen oli jo aiemmin solminut Leijonien kanssa sopimuksen kauden 2022-23 loppuun, jonka lisäksi sopimuksessa oli optio kaudesta 2023-24. Tämä optio on nyt siis käytetty. Jalosen nimi on pyörinyt maailmanmestaruuksien jälkeen myös NHL-huhuissa. Menestys mahdollisessa World Cupissa saattaisi hyvinkin avata Jaloselle portteja kohti häntä kiinnostavaa NHL-uraa.

A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen oli luonnollisesti hyvin iloinen Jalosen jatkosta Suomen A-maajoukkueen peräsimessä.

– On hieno homma, että Jukka jatkaa ja asiasta saatiin sovittua näin hyvissä ajoin. Tämä antaa A-maajoukkueelle rauhan keskittyä tuleviin tapahtumiin, edessä on taas erityislaatuinen kausi, kun pääsemme toisen kerran peräkkäin pelaamaan MM-mitaleista kotiyleisön edessä, Lehtinen kertoi Leijonien tiedotteessa.