KalPa-valmennus ihmetteli hylättyä maalia – oliko tilanne jopa koko sarjan käännekohta?

KalPa-Tappara

KalPa näytti menevän päätöserässä 5-2-johtoon, mutta maali hylättiin ja Tappara käänsi pelin voitoksi ottaen vahvan otteen koko sarjasta.

Tappara teki mielettömän nousun lauantaina, kun se nousi toisen välieräottelun kolmannessa erässä kolmen maalin takaa rinnalle ja ohi voittaen pelin maalein 5-4. Näin hallitseva mestari johtaa ottelusarjaa voiton 2-0.

Ottelun jälkeen puhetta aiheutti päätöserässä syntynyt tilanne, jossa KalPa sai jo iskettyä 5-2-maalin. Tuomaristo hylkäsi osuman videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirintänä.

Mainos:

Tilanne on herättänyt laajalti keskustelua ja kieltämättä tapauksen tulkinnasta tekee mutkikkaan se, että Tapparan Joni Tuulola näytti hieman työntävän KalPa-pelaaja Kasper Simontaivalta maalivahti Christian Heljankoa kohti.

Tuomaristo kuitenkin tulkitsi tilanteen mitä ilmeisimmin siten, ettei Tuulola toiminta vaikuttanut Simontaipaleeseen siten, ettei hän olisi voinut välttää kontaktia Heljangon kanssa. Liigan edustajat eivät ole kommentoineet julkisesti lopullista syytä, mutta oli miten oli, päädyttiin osuma kuitenkin hylkäämään. KalPan kannalta tämä tilanne saattoi olla ehkä jopa käänteentekevä asia koko sarjan kannalta, mutta toki asialla voidaan vasta spekuloida.

KalPan päävalmentaja Petri Karjalainen ei ymmärtänyt saamiaan perusteluja, mutta suhtautui asiaan silti tyynesti.

– Pakkohan meidän on luottaa, että siellä on oikeita ihmisiä tekemässä päätöksiä. En käsitä, mikä oli syy hylätä, mutta se ei ole meikäläisen käsityksestä kiinni. Siellä on asiansa osaavat henkilöt. He päättivät, että se oli väärin tehty maali ja hylkäsivät sen, Karjalainen totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

KalPa menetti tämän maalin videotarkistuksen jälkeen:

Katso myös: Boston-tähdeltä häijy temppu – Anton Lundell lensi selälleen mennessään jäähyboksiin