Leijonien turnaus päättyi pettymykseen – Kanada mitalipeleihin

Kanada - Suomi

Hallitsevan maailmanmestarin, Suomen, MM-turnaus päättyi pahaan pettymykseen torstai-iltana. Kanada kaatoi Leijonat puolivälierässä ja Suomi joutuu katsomaan tänä vuonna puolivälierät katsomosta.

Leijonien turnaus päättyi tänä vuonna pahaan pettymykseen. Suurimpana suosikkina turnaukseen lähtenyt Suomi pelasi turnauksen viimeisen ottelun torstaina, kun Kanadan joukkue oli vahvempi puolivälierässä.

Ottelussa torstai-iltana alkutahdit löi Kanada. Jack Quinn iski kiekon ohi Emil Larmin helpohkon näköisesti ja vei joukkueensa johtoon noin seitsemän minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisessä erässä ei enempää osumia nähty.

Toisessa erässä nähtiin avauserän tapaan vain yksi osuma ja siitäkin vastasi Kanada. Samuel Blais iski kiekon ohi Larmin ja Kanada pääsi viettämään toista erätaukoa kahden maalin karkuasemassa.

Kolmanteen erään Jukka Jalonen teki muutoksia ketjuihin ja Leijonat lähti hakemaan kavennusta. Kolmatta erää ei kuitenkaan ehtinyt kulua edes kolmea minuuttia, kun Kanada iski ja Suomi joutui pettymään. Michael Carcone iski kiekon verkkoon ja hiljensi suomalaisen kotiyleisön.

Kanadan kolmas osuma vaikutti selvästi Leijonien peliin, eikä Suomi meinannut päästä kolmannessa erässä oikein tekopaikoille, eikä todellista kirivaihdetta näin ollen saatu edes käyntiin. Leijonat sai kuitenkin pientä lohtua, kun Teemu Hartikainen survoi kiekon väkisin verkon perukoille ja kavensi tilanteeksi 3-1.

Kavennus jäi kuitenkin lopulta laihaksi lohduksi. Tyler Toffoli naulasi tyhjänä ammottaneeseen Suomen maaliin kiekon verkkoon ja iski taululle loppulukemat 4-1.

Näin ollen Kanada eteni neljän parhaan joukkoon ja mitalipeleihin, Suomi joutuu tänä vuonna seuraamaan mitalipelejä katsomon puolelta.