Kanada voitti nuorten MM-kultaa! Maailmanmestaruus ratkesi vasta jatkoajalla

Kanada

Kanada on voittanut U20 MM-kisoissa kultaa. Finaalissa kaatui Tshekki jännittäväksi muodostuneen ottelun jälkeen. Ratkaisua haettiin aina jatkoajalta saakka.

U20 MM-kisat 2023 on saatu pakettiin, kun turnauksen viimeinenkin ottelu on pelattu. Turnaus päättyi isäntämaa Kanadan kultajuhliin.

Ottelun maalitehtailun aloitti Kanada ensimmäisessä erässä. Dylan Guenther sai kiekon ohi Tshekin maalia vartioineen Tomas Suchanekin ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä ei enempää osumia nähty vaan erätauon viettoon lähdettiin Kanadan 1-0 -johdossa.

Toisen erän alkupuolella nähtiin Tshekin kannalta pelottava tilanne, kun Kanadan Caedan Bankier jyräsi Tshekin Tomas Suchanekin yli. Hetken aikaa näytti siltä, että Suchanekin loppuottelu päättyy ennenaikaisesti. Tshekin maalilla loistavan turnauksen pelannut ja ennätykselliset neljä syöttöpistettä turnauksessa haalinut maalivahti pääsi kuitenkin jatkamaan ottelua ja loisti jälleen joukkueensa parhaana pelaajana.

Kanadan kapteeni Shane Wright pääsi iskemään ottelun ja joukkueensa toisen osuman. Maali syntyi hieman varkain, kun Wright hyökkäsi alivoimaisena Tshekin puolustajia vastaan ja nosti kiekon komeasti rystylaukauksella Tshekin maaliin. Toisessa erässä ei enää lisäosumia nähty ja toiselle erätauolle lähdettiin Kanadan 2-0 -johdossa.

Kolmannen erän ensimmäisestä maalista vastasi Tshekki. Loistavaa turnausta pelaava Jiri Kulich pääsi tuomaan Tshekin maalin päähän noin seitsemän minuuttia ennen loppua.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Tshekki käytti momentuminsa hyödyksi. Vain alle minuutti kavennusmaalista Jakub Kos sai nimensä maalintekijätilastoihin ja toi Tshekin finaalissa jo tasoihin. Kolmannen erän lopulla parhaat paikat siunaantuivat Tshekille, mutta maaleja ei kummassakaan päässä nähty.

Maailmanmestaruus ratkesi jatkoajalla – Kanada mestariksi!

Kun 60 minuuttia varsinaista peliaikaa eivät ratkaisua tuoneet, lähdettiin mestaruutta ratkomaan jatkoajalle. Jatkoajalla ratkaisuosuman iski Kanada. Dylan Guenther ja Joshua Roy pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Kiekko pelattiin takatolpalle Guentherin, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi voimattoman Suchanekin. Näin Kanada pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta kotiyleisön edessä ja hienon nousun tehneen Tshekin kohtaloksi jäi tyytyvä hopeisiin mitaleihin.