Kanadan kisoista tulossa todellinen pannukakku – pudotuspelihaave voi romahtaa tänään!

Leijonien kannalta Kanada Kanadan kokoonpano

Kanadan joukkue oli jo kisoihin lähtiessä pienoinen arvoitus. Joukkue ei ollut totuttua tähtiloistoa vaan todella nimetön. Tänään Kanada ei pelaa, mutta sen pudotuspelihaaveet voivat jo romahtaa.

Kanada aloitti kisat pettymyksellä, kun kisaisäntä Latvia järjesti heti ensimmäisessä ottelussa yllätyksen kaatamalla Kanadan lukemin 2-0. Myös kahdessa seuraavassa ottelussa tuli lunta tupaan, ensin USA:lta (5-1) ja sen jälkeen Saksalta (3-1).

Tämän jälkeen Kanadan joukkue on kohentanut otteitaan eikä se ole hävinnyt otteluakaan. Erityisen vakuuttavaa sen pelaaminen ei vieläkään ole ollut, mutta näin lyhyessä turnauksessa tulos tulee aina ennen kaikkea.

Mainos:

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Antti Pärnäsen Twitter-tililtä.

Kanadan herääminen turnaukseen saattoi kuitenkin tapahtua liian myöhään. Vaikka Kanada ei tänään pelaakaan, voi sen pudotuspelihaave murskaantua tänään.

Tilanne B-lohkossa – Kanada tiukan paikan edessä (suluissa pelattujen otteluiden määrä):

1. Suomi 15p (6)
2. USA 12p (5)
3. Kazakstan 10p (6)
4. Saksa 9p (5)
5. Latvia 9p (6)
6. Kanada 9p (6)
7. Norja 5p (6)
8. Italia 0p (6)

Tänään Kanadan kanssa samoista sijoista kamppailevista joukkueista askissa ovat Kazakstan ja Saksa. Tasapisteisiin joutuessa Kanada voi nousta ainoastaan Kazakstanin edelle, Saksa ja Latvia tulevat taspisteissä sijoittumaan vaahteranlehtiä paremmin keskinäisten otteluiden vuoksi.

Iltapäivän ottelussa Saksa kohtaa USA:n. Jos Saksa saa kolme pistettä, ei Kanada voi enää nousta Saksan edelle.

Kazakstan kohtaa tänään Norjan, joka on jo menettänyt toivonsa pudotuspeleihin. Jos Kazakstan saa kolme pistettä, ei Kanada varmuudella voi nousta enää sen ohi.

Mikäli Kazakstan voittaa tänään, mutta Saksa häviää, jää Kanadan pudotuspeliovi edelleen raolleen. Huomenna kuitenkin Kanadan kanssa tasapisteissä sen edellä olevat Saksa ja Latvia kohtaavat toisensa. Mikäli tuo ottelu päättyy jommankumman joukkueen kolmen pisteen voittoon, ei Kanadalla ole enää mahdollisuutta sitä joukkuetta ohittaa.

Kanadan jatkoonmeno vaatisi siis sitä, että Kazakstan ei saa tänään kolmea pistettä Norjalta JA Saksa ei lopuista peleistään kuin korkeintaan kaksi pistettä TAI Latvia ei saa huomenna kolmea pistettä Saksalta. Lisäksi jatkoonmeno vaatii sen, että Kanada onnistuu voittamaan huomenna Leijonat.

MM-kisojen alkulohkovaihe huipentuu – tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!