Kanadalle Nuorten maailmanmestaruus – Nuoret Leijonat kaatui taistellen

Kanada voitti MM-kultaa

Kanada kaatoi Suomen Nuorten MM-kisojen loppuottelussa ja voitti MM-kultaa yli 13 000 -päisen kotiyleisön edessä Edmontonissa.

Nuorten MM-kisat Edmontonissa saivat ansaitsemansa päätöksen, kun Kanada ja Suomi ottivat toisistaan mittaa finaalissa.

Kanada karkasi ottelussa 2-0 -johtoon Joshua Royn ja William Dufourin maaleilla. Dufourin osuman jälkeen ottelun tuomaristo jakoi Nuorille Leijonille pelkästään toisen erän aikana viisi kahden minuutin rangaistusta, mutta turnauksessa Suomen murheenkryyninä ollut alivoimapeli oli kuitenkin raiteillaan, eikä Kanada päässyt iskemään lisäosumia taululle.

Kolmannessa erässä Aleksi Heimosalmi ja Joakim Kemell toivat Suomen tasoihin. Kummallekin joukkueelle tarjoutui mahdollisuuksia ylivoimalla iskeä loppuniitti ottelulle, mutta lisäosumia kolmannessa erässä ei nähty ja ottelu eteni jatkoajalle.

Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen jatkoajalla Kanadan Kent Johnson iski väkisin kiekon ohi Juha Jatkolan ja Kanada pääsi juhlimaan Nuorten MM-kultaa kotiyleisönsä edessä. Voit katsoa ottelun kaikki maalit alta.