Taistelu pudotuspelipaikoista Liigassa käy kuumana – jääkö Kärpät kokonaan ulos playoffseista?

Kärpät U20-pelaajat kärppien joukkueessa koronavirus

Liigassa pelataan ajallisesti ja pelillisesti hyvin tiukkaa kevättä. Hankintoja siirtojen takarajalla tehnyt Kärpät on vaarassa luisua kokonaan ulos pudotuspeleistä.

Liigan kevät tarjoaa jo runkosarjan osalta jännitettävää aivan loppuun saakka. Sport, JYP, SaiPa ja Ässät ovat jäämässä kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle, mutta monista muista sijoista, kuten viimeisestä pudotuspelipaikasta, käydään tiukka kamppailu.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelee käytännössä viisi joukkuetta. TPS, Kärpät, KooKoo, Pelicans ja KalPa taistelevat neljästä pudotuspelipaikasta ja yksi näistä jää varmuudella ilman paikkaa kevään otteluissa.

Mainos:

Kärpät teki siirtotakarajalla isoja satsauksia, kun se vaihtoi muun muassa päävalmentajaa. Lauri Mikkola sai väistyä ja hänen paikkansa päävalmentajana otti Lauri Marjamäki, joka luotsaa oululaisia loppukauden ajan. Lisäksi oululaisseura hankki kaksi kovaa nimeä kokoonpanoonsa, kun David Sklenicka sekä Julius Junttila liittyivät joukkueeseen.

Näistä viidestä joukkueesta helpoin ohjelma on KalPalla. Joukkueet pelaavat useita pelejä myös keskenään, kun esimerkiksi TPS kohtaa loppukauden aikana vielä Pelicansin, KalPan sekä Kärpät.

Kärpille pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi luonnollisesti valtava pettymys, jopa katastrofi. Myös suurella budjetilla operoivalle TPS:lle jääminen kymmenen ulkopuolelle olisi odotuksiin nähden iso pettymys.

Myös taistelu runkosarjan kärkisijoituksista käy kuumana. Tällä hetkellä näyttää siltä, että runkosarjan voitto ratkaistaan kahden tamperelaisseuran sekä Mikkelin Jukureiden välillä. Tällä hetkellä runkosarjan kärjessä on Tappara, toisena Ilves ja upeaa kautta Olli Jokisen johdolla pelaava Jukurit on kolmantena. Liigan runkosarjan sijoitukset ratkaistaan pistekeskiarvolla.

Liigan runkosarja päättyy 22. maaliskuuta.