Nuorten maailmanmestari rikkoi lähes kaikki NHL-joukkueen testiennätykset – tiesitkö tästä?

Kasper Björkqvist

Kun alle 20-vuotiaissa MM-kultaa juhlinut Kasper Björkqvist meni ensimmäistä kertaa Pittsburgh Penguinsin testileirille, löi hän kaikki ällikällä fyysisillä ominaisuuksillaan.

Nuorten U20 MM-kisat päättyivät vuonna 2016 Suomen Nuorten Leijonien mestaruusjuhliin. Tuolloin mestaruutta pääsi juhlimaan myös viime kauden KooKoossa pelannut Kasper Björkqvist.

Björkqvist oli tuttu pelaaja Pohjois-Amerikassa jo entuudestaan ja hyvät Nuorten MM-kisat toivat myös NHL-varauksen. Björkqvistin NHL:ään varasi toisella kierroksella Pittsburgh Penguins.

Mainos:

Kun Björkqvist meni Pohjois-Amerikkaan Penguinsin leirille, löi hän kaikki ällikällä. Nuori suomalainen laittoi nimittäin lähes kaikki Penguinsin edustusjoukkueen testiennätykset uusiksi, mitä tulee fyysisiä ominaisuuksia mittaaviin testeihin.

Penguinsin apulais-GM Bill Guerin hämmästeli Björkqvistin tuloksia EP Rinkside -podcastissa jo keväällä 2019.

– Kun hän (Björkqvist) tuli lupausten leirille, rkkoi lähes kaikki voimaan ja kuntoon liittyvät ennätykset Pittsburghissa – siis nimenomaan edustusjoukkueen testiennätykset.

Menneen kauden Espoosta maailmalle ponnistanut Björkqvist kiekkoili Kouvolassa KooKoon paidassa. 44 runkosarjaotteluun kertyi kunnioitettavat 26 (11+15) tehopistettä.