IS: Leijonien olympiajoukkue hahmottuu jo – Jere Lehtisellä 50 pelaajan lista

Jere Lehtinen Leijonien Olympiajoukkue

Leijonien olympiajoukkue alkaa hiljalleen jo hahmottua vuoden 2022 talviolympialaisiin. Valinnanvaraa valmennustiimillä on, sillä Jere Lehtisellä on tällä hetkellä koottuna noin 50 pelaajan lista.

Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa Suomen jääkiekkomaajoukkueen GM Jere Lehtinen kertoo, että Leijonien olympiajoukkueen hahmottelu on aloitettu.

Vaikka olympialaiset ovatkin vasta helmikuussa 2022, on olympiajoukkueen kokoaminen tällä hetkellä Lehtiselle prioriteetti numero yksi. Joukkue kutsutaan kasaan jo tänä kesänä ensimmäisen kerran – seuraava mahdollisuus tähän onkin vasta Pekingissä ensi vuonna.

Mainos:

Itsekin niin MM-kisoissa kuin olympialaisissakin Suomea edustanut Lehtinen kertoo IS:lle, että olympialaiset on selkeästi erilainen projekti, kuin MM-kisat.

– Tätä ei voi millään tavalla verrata MM-projektiin. Ei ole mitään leirityksiä tai harkkapelejä, vaan suoraan kisoihin.

Olympialaisten osalta ilmassa leijuu edelleen epävarmuustekijöitä pelaajiston suhteen. Tällä hetkellä oletus on, että Pekingissä nähdään yhden välivuoden jälkeen myös kiekkoilijoita maailman parhaasta sarjasta, NHL:stä, mutta mitään konkreettista sopimusta ei vielä ole olemassa.

Mikäli NHL-pelaajat ovat mukana, on myös Leijonien olympiajoukkue erittäin nimekäs Pekingin olympialaisissa. Sentteriosastolle on tällä hetkellä tunkua, kun Suomella on heittää keskikaistalle Sebastian Aho, Aleksander Barkov tai Roope Hintz, joista jokainen toimii NHL-joukkueensa ykkössentterinä.

Lehtisellä on tällä hetkellä pitkä, noin 50 pelaajan mittainen, lista nimistä, jotka ovat tyrkyllä olympiakoneeseen talvella 2022.

– Tietenkin NHL-pelaajat etunenässä, mutta ei ole poissuljettua, että Euroopastakin joku tulisi. Vallinnanvaraa on, jos kaikki pysyvät terveinä. Vaikeuttaa hyvässä mielessä meidänkin hommaa.

Valinnanvaraa Jukka Jalosella, Lehtisellä, sekä muilla joukkueen rakentamiseen osallistuvilla todellakin on. Päättyneen kauden aikana NHL:ssä pelasi peräti 61 suomalaista.