Kazakstan löysi tylyn tavan tehdä maaleja – kiekko lyötiin maaliviivan takaa kahdesti Ranskan veskarin kautta sisään

Roman Starchenko Kazakstan

Kazakstan löysi härskin keinon maalintekoon. Kiekko pistettiin avauserässä kahdesti maaliviivan takaa Ranskan maalivahdin kautta sisään.

Kazakstan voitti Ranskan MM-kisojen B-lohkon päiväpelissä maalein 3-1. Ottelun avauserässä nähdyissä Kazakstanin maaleissa oli hämmentävä erikoispiirre. Molemmat maalit näet tehtiin maaliviivan takaa.

Ranska meni ottelussa nopeasti johtoon, kun verkko soi vain kahden minuutin jälkeen, mutta Kazakstanin tasoitus tuli nopeasti. Roman Starchenko yllätti Ranskan maalivahdin Sebastian Ylösen vain minuuttia myöhemmin. Takaisku oli Ylöselle hyvin nolo, sillä hän jätti etukulmaa hieman auki ja Starchenko kiskaisi kiekon häikäilemättömästi Ylösen kautta reppuun.

Neljää minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen Ylösen selän takana. Tälläkin kertaa maali syntyi maaliviivan takaa ja toinen osuma, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi, tehtiin vielä selvemmin maalin takaa. Maxim Mukhametov sai kiekon maalin taakse, nousi hieman kohti tolppaa ja sivalsi kiekon Ylösen kautta sisään.

Kyseessä oli joko ennalta keksitty taktiikka tai sitten siitä tuli sellainen pelin vanhetessa. Kazakstanin pelaajat nimittäin yrittivät useita kertoja tämän jälkeenkin pelata kiekkoa nimenomaan maalin taustalta luukulle.

Kazakstan nousee tasoihin, kun Roman Starchenko upottaa kiekon pussiin maaliviivan takaa:

Ottelun voittomaali syntyy vielä selvemmin maaliviivan takaa Maxim Mukhametovin tekemänä: