Kazakstan onnistui kaatamaan historiallisesti Suomen MM-kisoissa

Leijonien kentälliset joukkue U18 MM-kisat Suomen joukkue Nuoret Leijonat Leijonien joukkue Pikkuleijonat Suomi voitti MM-kultaa Leijonien Leijonat kisapassit kokoonpano Pikkuleijonien kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien MM-joukkue Suomi - Venäjä Suomen olympiajoukkue Leijonien pelipaidat olympialaisissa Suomen Leijonien joukkue Karjala-turnaus Leijonien kentälliset Nuoret Leijonat miesten Pikkuleijonat Hlinka Gretzky Cup Kanada - Suomi - Tshekki Leijonat Kazakstan - Suomi Pikkuleijonat

Suomi ja Kazakstan ottivat toisistaan mittaa sunnuntai-iltapäivänä MM-kisoissa. Suomi lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta Kazakstan onnistui vasten todennäköisyyksiä kaatamaan Suomen.

Suomi ja Kazakstan pelasivat yli puolet ottelusta ilman maaleja, kunnes Anton Lundell iski uransa avausmaalin aikuisten MM-kisoissa. Kazakstan tuli kuitenkin toisessa erässä vielä tasoihin, kun Kirill Panyukov toi maan tasoihin ylivoimamaalilla Petri Kontiolan istuessa jäähypenkillä.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Kolmanteen erään lähdettiin siis tasalukemista 1-1. Suomi painoi kolmannessa erässä hurjasti päälle ja paikkoja oli useampaankin maaliin. Myös Kazakstanilla oli omat paikkansa, kun toisessa erässä maalin tehnyt Panyuokv pääsi läpiajoon. Harri Säteri onnistui kuitenkin torjumaan Panyukovin yrityksen. Kummassakaan päädyssä ei kuitenkaan maaleja nähty vaan ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla.

Jatkoajalla jatkettiin siitä mihin varsinaisella peliajalla jäätiin. Suomi painoi päälle, Kazakstanin joukkue puolusti ja pyrki iskemään vastaan. Todelliset maalipaikat olivat kuitenkin kortilla ja kummassakin päässä maalivahdit, niin Suomen maalilla Säteri kuin Kazakstanin maalilla Nikita Boyarkin pelasivat hyvin.

Kazakstanin maalilla pelannut Boyarkin oli ehdoton ottelun hahmo. Kazakstanin nuori maalivahti onnistui torjumaan ottelun aikana hurjat 50 kertaa.

Jatkoajalla ei viiden minuutin aikana maaleja nähty, joten voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Voittolaukausten ensimmäinen osuja oli toisessa parissa Kazakstanin Curtis Valk. Oliwer Kaski tasoitti kuitenkin voittolaukauskilpailun 1-1:een toisen kierroksen tasoittavalla vuorolla.

Kazakstanin Nikita Mikhailis vei joukkueensa kolmannella kierroksella uudestaan johtoon. Arttu Ruotsalainen epäonnistui omassa yrityksessään ja näin Kazakstan nappasi edun itselleen. Roman Starchenko onnistu laittamaan kiekon Säterin tunneleista sisään ja kun Jere Karjalainen ei onnistunut, Kazakstan nappasi historiallisen voiton itselleen Suomesta.

Suomen seuraava ottelu pelataan tiistaina, kun Leijonat saa vastaansa Norjan kello 20:15 alkavassa ottelussa. Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma.