Kazakstan järjesti jättiyllätyksen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa – Tshekki kaatui jatkoajalla

Kazakstan U18

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa nähtiin iso yllätys, kun nousijajoukkue Kazakstan kaatoi Tshekin jatkoajalla.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa jysähti maanantaina melkoinen yllätyspaukku, kun kisojen pääsarjaan täksi vuodeksi noussut Kazakstan kaatoi Tshekin jatkoajalla maalein 4-3.

Vaikka Tshekkikään ei missään nimessä kuulu turnauksen ykkössuosikkeihin, niin perinteikkään maan lyöminen MM-tasolla on aina kova sulka Kazakstanin kaltaisen pienemmän kiekkomaan hattuun.

Tshekki nousi 3-2-johtoon toisen erän lopulla ja piti johtoasemastaan kiinni yli kolmannen erän puolivälin, kunnes Kazakstan taisteli pelin tasoihin. Voittomaalin jatkoajalla teki Mstislav Shipilin.

Maali oli hyvin historiallinen, sillä kyseessä oli Kazakstanin ensimmäinen voitto ikinä U18 MM-kisojen pääsarjassa. Kazakstanin on nyt toista kertaa mukana MM-kisojen pääsarjassa. Edellinen reissu tapahtui vuonna 2003, jolloin tuloksena oli kuusi tappiota ja putoaminen.

Kazakstan pisti Tshekkiä kuonoon U18 MM-kisoissa:

Katso myös: Pelicans-faneilta upea ele hopeajoukkueelle – kotihallilla odotti upea vastaanotto