Klassikkovideo: Ei mahda mitään, Ruotsi vie olympiakultaa

Ruotsi voitti olympiakultaa

Lähestyvien olympialaisten kunniaksi julkaisemme sarjan olympialaisiin liittyviä klassikkovideoita. Torinon olympialaisissa Suomi jäi hopealle, kun Ruotsi voitti olympiakultaa vieden finaalin lukemin 3-2.

Leijonien osalta olympialaisiin mahtuu paljon erilaisia muistoja. Ilon hetkiäkin on koettu, mutta kovin monet muistot päättyvät negatiivissävytteisesti.

Yksi näistä negatiivisista muistoista liittyy Italian Torinossa pelattuihin olympialaisiin vuonna 2006. Suomi eteni upeasti aina olympiafinaaliin asti, jossa vastaan luisteli Ruotsi.

Mainos:

Tasainen ottelu eteni tasalukemissa kolmanteen erään. Saku Koivun maila katkesi erän ensimmäisessä aloituksessa, Ruotsi pääsi hyökkäämään ja Nicklas Lidström lämäsi kiekon Suomen maaliin siirtäen Tre Kronorin 3-2 -johtoon.

Näissä lukemissa edettiin aina ottelun loppuun asti ja lopulta Ruotsi voitti olympiakultaa vieden karkin upean turnauksen pelanneen Suomen nenän edestä.

Katso video, kun Ruotsi voitti olympiakultaa Torinossa 2006 Leijonien nenän edestä:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Suomalaiset kiekkofanit ovat toiveikkaita, kun Pekingin olympialaiset 2022 lähestyvät. Eivätkä syyttä, luvassa on ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen olympialaiset, jossa jäällä nähdään myös maailman parhaat pelaajat, kun NHL-pelaajat ovat myös mukana turnauksessa.

Suomalaisittain NHL:ssä vietetään huikeaa kautta, kun mm. Mikael Granlund on syttynyt todellisiin liekkeihin. Myös Roope Hintz pelaa mainiota kautta. Jukka Jalonen on vaikean urakan edessä, kun lopullinen olympiajoukkue on lyötävä lukkoon.

Toistaiseksi Leijonien joukkue sisältää kolme pelaajaa. Joukkueeseen on nimetty Aleksander Barkov, Mikko Rantanen sekä Sebastian Aho.