Koronatilanne kiristyy – jäävätkö NHL-pelaajat vielä pois olympialaisista?

Koronatilanne NHL-pelaajat

Pekingin olympialaiset 2022 ovat enää muutaman kuukauden päässä. Koronatilanne ympäri maailman kuitenkin kiristyy uusien varianttien myötä, joka on nostanut tummia pilviä kaikkien aikojen turnauksen ylle.

Jääkiekko on Pekingin olympialaisissa 2022 yksi odotetuimmista lajeista etenkin Suomessa. Ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen NHL-pelaajat ovat mukana turnauksessa, kun pelaajayhdistys, NHL ja IIHF pääsivät asiasta yhteisymmärrykseen.

Tummia pilviä olympiajääkiekon ylle NHL-pelaajien suhteen on kuitenkin aiheuttanut maailmalla vallitseva ja kiristyvä koronatilanne.

Mainos:

NHL:llä on mahdollisuus vetäytyä olympialaisista 10. tammikuuta saakka. Nyt kun NHL on joutunut siirtämään otteluitaan koronatartuntojen vuoksi ja maailmalla riehuvat uudet variantit aiheuttavat hämmennystä, alkaa NHL-pelaajien osallistuminen näyttämään epävarmemmalta. Sarja tiedotti aiemmin, että mikäli ottelusiirtoja joudutaan tekemään paljon, on mahdollista, että olympialaisille suunniteltua taukoa joudutaan hyödyntämään rästipelien pelaamiseen.

NHL-toimittaja Emily Kaplan kirjoitti Twitterissä, että NHL-pelaajat ovat taistelleet pelatakseen olympialaisissa ja että olympialaiset ovat heille tärkeä asia. Kolmen viikon mahdollinen karanteeni Kiinassa kuitenkin huolestuttaa pelaajia.

Nähtäväksi jää, että sotkeeko koronatilanne pelaajilta ja faneilta pitkään odotetun turnauksen, vai pystytäänkö olympialaiset pelaamaan suunnitellusti maailman parhaiden pelaajien kesken.