Kristian Kuusela yltää upeaan merkkipaaluun – vain kolme yltänyt samaan!

Kristian Kuusela

Kristian Kuusela pelaa tänään liigauransa tuhannennen runkosarjaottelun. Kuuselasta tulee Liigan historian neljäs pelaaja, joka yltää tähän upeaan rajapyykkiin.

Kun Tappara kohtaa tänään vieraskaukalossa Rauman Lukon, ei ottelu ole ainakaan ihan jokaiselle kaukaloon luistelevalle vain yksi runkosarjaottelu muiden joukossa.

Tapparan Kristian Kuusela nimittäin on pelannut tähän mennessä urallaan 999 runkosarjaottelua ”muiden joukossa” ja tämän illan jälkeen hänellä on täynnä maaginen 1000 ottelua.

Mainos:

Kuuselasta tulee vasta neljäs pelaaja, joka yltää tähän saavutukseen. Häntä ennen 1000 ottelua rikki saaneet ovat 1001 ottelua pelannut Erik Hämäläinen, 1054 ottelua pelannut Markus Kankaanperä ja Liigan ottelutilastoa johtava, 1230 ottelua pelannut Pelicans -legenda Jan Latvala.

Kuusela ei ole tällä kaudella pelaamassaan neljässä ottelussa päässyt vielä tehopisteille. Juhlailtana kelpaisi rikkoa kiikarit tämän kauden osalta.

Tappara -hyökkääjä on edustanut urallaan Liigassa myös Ässiä, Kärppiä sekä Bluesia. Hän on ehtinyt pitkällä urallaan vierailla myös Ruotsissa Elitserienissä (nykyinen SHL) sekä KHL:ssä. Tsekkaa Kristian Kuuselan tilastot kokonaisuudessaan.

Kuuselalla on palkintokaapissaan yksi maailmanmestaruus, kun hän oli voittamassa Leijonat -paidassa MM-kultaa 2019.