Laadukkaampaa ja turvallisempaa jääkiekon suoratoistoa: Parhaat vinkit penkkiurheilijalle

Norjalla Pikkuleijonat Juraj Slafkovsky Topi Rönni Rasmus Kulmala Lukko 2-divisioonassa Jääkiekon MM-kisat Nuorilla Leijonilla Saksa Topi Rönni Sanni Hakala Praha TUTOn Tappara SM-liigapelaaja CSKA Moskovalta Jääkiekon Alex Galchenyuk nettipelit Liigalta Entinen SM-liigapelaaja Ehdoton vankeusrangaistus entinen liigapelaaja murtautui taloon Fani voittaa auton Ilmaveivimaali Eemeli Räsänen Väkivaltaa Tappara Liigassa Aron Kiviharju Janne Laakkonen Austin Watson Jääkiekon Suomi Aleksei Zhamnov Dominik Hasek Salavat Johan Motin Kärpät - Ilves Aatu Räty Juhamatti Aaltonen suomalaiset Hartwallin Jutila Markus Granlund Raimo Summanen Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen Aleksi Peltonen TUTO

Jokainen lätkäfani lienee yhtä mieltä siitä, ettei ole mitään parempaa kuin pystyä katsomaan suosikkijoukkueiden pelejä ja muita tärkeitä otteluita niiden ollessa sillä hetkellä käynnissä. Vaikka kaikkein suurimmat turnaukset voikin katsoa television kautta, jäävät esimerkiksi eri jääkiekkoliigojen ottelut penkkiurheilijalta näkemättä, ellei asialle tee jotain. Yhä useammalle jääkiekon suoratoisto netissä on varteenotettavin vaihtoehto pelien katseluun, mutta mikäli haluaa samalla huolehtia omasta turvallisuudestaan verkossa ja taata mahdollisimman laadukkaat katseluelämykset, kannattaa siihenkin panostaa. Tällä sivulla jaamme parhaat vinkit laadukkaaseen ja turvalliseen jääkiekon striimaamiseen.

Panosta laitteistoon

Lienee sanomattakin selvää, että vaikka peruslaitteillakin pärjää jo vallan mainiosti, on laadukkaampaan laitteistoon panostaminen tie entistäkin parempiin suorakatseluelämyksiin. Jokaisen kannattaa omalla kohdallaan pohtia, mitä seikkoja arvostaa kaikkein eniten urheilua katsoessaan. Onko mahdollisimman terävä kuva itselle tärkeintä, vaiko kenties kirkas ja kuuluva äänentoisto? Omista toiveista riippuen ostoslistalle kannattaa lisätä esimerkiksi hieman parempi äänentoistolaitteisto tai laadukkaampi näyttö, mikäli jääkiekkoa tulee katseltua hiukankin säännöllisemmin. Jääkiekon kaltaisessa nopeatempoisessa lajissa luonnollisesti myös verkon nopeudella on suuri merkitys, joten myös nettiyhteyden nopeuteen on järkevää kiinnittää huomiota.

Maksuttomien suoratoistoalustojen sudenkuopat

Internetin, tietokoneiden ja älypuhelinten ansiosta ulottuvillamme on tätä nykyä lukuisia varteenotettavia palveluita ja sivustoja, joiden kautta pystyy näkemään melkeinpä minkä tahansa jääkiekkopelin striimattuna reaaliajassa. Monet urheilukanavat tarjoavat laadukkaita ja turvallisia katseluelämyksiä, mutta niistä lähes kaikki ovat maksumuurin takana. Onneksi netistä löytyy myös ilmaisia vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat live-urheilun katselun kaikille aina jääkiekosta ja jalkapallosta elektroniseen urheiluun mistä ja milloin tahansa.

Mainos:

Otteluiden katseleminen netistä on nykyään todella suosittua, joka näkyy myös tarjolla olevien striimien määrässä. Laajan tarjonnan ei pidä kuitenkaan antaa sokaista, sillä valitettavasti valtaosalla jääkiekkopelejä striimaavien linkkien tarjoajista ei ole aivan puhtaita jauhoja pussissaan. Vaikka joukossa on toki täysin luotettavia ja rehtejä striimausalustoja ja -palveluita, löytyy niiden rinnalta vähintäänkin yhtä monta väärennettyä tai turvatonta sivustoa. Netissä pahaa-aavistamattomia jääkiekon ystäviä vaanivat monet vaarat, joilta välttyminen edellyttää tiettyjä toimenpiteitä.

Tällaiset sivustot pyrkivät huijaamaan katsojia monin eri tavoin. Riskinä ovat esimerkiksi henkilötietoihin tai maksutietoihin liittyvät varkaudet ja väärinkäytökset, erilaisten haittaohjelmien ujuttaminen uhrin laitteelle laajempaa vakoilua varten sekä salakavalasti toteutetut veloitukset palvelun käytöstä. Näiltä välttymiseksi on äärimmäisen tärkeää oppia tunnistamaan vaaran paikat ja tietää, millä keinoin urheilusisällön suoratoistamisen turvallisuutta voi parantaa.

VPN parantaa yhteyden turvallisuutta

Vuosi vuodelta erilaisten lisäsuojaa tuovien ratkaisujen kysyntä on noussut netinkäyttäjien keskuudessa tasaiseen tahtiin. Tästä esimerkkinä voidaan mainita VPN-yhteys — yhä useammat

käyttäjät ympäri maailmaa luottavat oman verkkoturvallisuutensa parantamiseksi VPN-yhteyteen päivittäin. Virtuaalinen erillisverkko eli VPN-verkko onkin monikäyttöinen apu, joka ratkaisee monet turvallisuushuolet ja avittaa pääsyä kattavamman urheilu- ja viihdesisällön pariin.

VPN-verkon käyttöönotto muun muassa parantaa kyberturvallisuutta piilottamalla käyttäjän todellisen IP-osoitteen, jolloin huijarit eivät pysty tekemään paljoakaan hyökätäkseen laitteelle. Lisäksi VPN saattaa helpottaa mielenkiintoisimpien otteluiden striimien löytymistä, mikäli Suomessa näkyvistä vaihtoehdoista ei löydy mieleistä. Mikäli päätyy tilaamaan itselleen maksullisen VPN-palvelun, on siitä usein paljon iloa muussakin kuin jääkiekon katselussa. Jos jääkiekon ohessa harrastuksiin kuuluvat vaikkapa elokuvat ja pelaaminen, avaavat VPN-palvelut niidenkin saralla huomattavasti enemmän mahdollisuuksia.

Pysy loitolla epäilyttäviltä verkkosivustoilta

Kenties kaikkein helpoiten ongelmilta välttyy, kun osaa tunnistaa epäilyttävät sivustot ennen kuin niitä ryhtyy käyttämään. Aina se ei ole helppoa — kokeneempikin striimien käyttäjä saattaa haksahtaa huijaukseen, jos se on riittävän hyvin naamioitu harmittoman oloiseksi. Aina uudelle sivustolle saavuttaessa on hyvä käydä läpi ainakin seuraavat kohdat, jotka kertovat paljonkin mahdollisista sivustoon ja striimiin liittyvistä riskeistä.

  1. Kuinka sisältöön pääsee käsiksi? Lailliset urheilun suoratoistosivustot on varustettu lisensseillä, joiden myötä ne pystyvät tarjoamaan live-lähetyksiä suoraan sivustoillaan. Laittomat striimaussivustot sen sijaan ohjaavat käyttäjän yleensä jollekin toiselle sivustolle, joka on jo itsessään varoitusmerkki. Tässä tapauksessa on suositeltavaa poistua sivustolta ja kääntyä jonkun muun vaihtoehdon puoleen.
  1. Onkokyseessätunnettusivusto?Löytyykö sivuston taustalta jokin tunnettu kanava tai muu brändi? Jos olet aikeissa striimata jääkiekkoa jollain sivustolla ensimmäistä kertaa, on ennakkoon suoritettava pieni salapoliisityö ehdottomasti tarpeen. Pyri selvittämään, kauanko sivusto on ollut toiminnassa ja mitä muut penkkiurheilijat kertovat siitä netissä. Mikäli on hiukankaan epävarma striimin turvallisuudesta, saattaa oman mielenrauhan vuoksi olla järkevintä pysyttäytyä tunnettujen sivustojen palveluissa.
  1. Pursuaako sivusto mainoksia? Monet ilmaiset striimaussivustot on pakattu täyteen mainoksia. Tämä ei sinänsä ole ongelma, mutta joillain verkkosivustoilla mainoksia käytetään sivustolla vierailijoiden huijaamiseen. Jotkut väärennetyt mainokset saattavat esimerkiksi sisältää painikkeen mainoksen sulkemiseksi, mutta todellisuudessa painike johtaa haittaohjelman lataamiseen laitteelle.

Kannattaa muistaa, että sivustojen luotettavuutta arvioitaessa usein jo maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Monet huijaussivustot ja muuten vilpillisiin tarkoituksiin tarkoitetut sivustot on kyhätty kasaan huolimattomasti, joka paistaa kauas. Omaa harkintakykyä saattaa kuitenkin sumentaa palava halu päästä näkemään pian alkava jääkiekko-ottelu, jolloin pahemman puutteessa houkutus minkä tahansa toimivan striimin katseluun saattaa olla suuri. Suositeltavaa on kuitenkin suhtautua varoen ja tietyllä epäilyksellä kaikkeen, vaikka se päällisin puolin näyttäisikin harmittomalta. Näin voi välttyä monelta paljon suuremmalta murheelta.