Puolustajalegenda Lasse Kukkonen ripusti hokkarit naulaan!

Lasse Kukkonen

Kärppien seuraikoni ja Leijonien legenda Lasse Kukkonen päätti lopettaa pelaajauransa päättyneeseen kauteen. Päätös julkistettiin maanantaina.

Kärpät lupaili etukäteen suuria uutisia maanantaille ja sellainen myös saatiin, kun seuralegenda Lasse Kukkosen ura tuli päätökseen.

Lasse Kukkonen oli todellinen taistelun ruumiillistuma, sillä puolustaja ei luovuttanut koskaan kaukalossa. Tämä näkyi myös miehen edustamissa joukkueissa, koska menestystä tuli matkan varrelle runsaasti.

Mainos:

– Ajatus alkoi muotoutua kauden aikana, ja joskus alkuvuodesta tuli sellainen fiilis, että nyt laitetaan kaikki likoon tähän kevääseen, ja sen jälkeen mulla on mielenrauha. Päätös oli monen asian summa. Mietin kuinka paljon se vaatii sitoutumista, minkä verran vielä löytyy paukkuja auttaa joukkuetta. Itsellä on sen verran jo kilometrejä takana, että kausi vaatii niin paljon muutakin kuin pelkkiä treenejä ja pelejä, joten joutui miettimään onko henkisesti valmis siihen. Lopulta pystyin hyvillä mielin päästämään siitä irti, Kukkonen kommentoi Kärppien tiedotteessa.

Kukkonen voitti urallaan peräti neljä Suomen mestaruutta. Maajoukkueessa tilille tuli muun muassa MM-kulta, MM-hopeaa ja -pronssia sekä olympiahopeaa ja -pronssia.

Puolustaja muistetaan ehdottomasti parhaiten Kärppien paidasta, mutta tämän lisäksi mies pelasi yli 150 NHL-otteluakin. Myös KHL tuli tutuksi, sillä kolmen kauden aikana pelejä kertyi tilille Avangard Omskissa ja Magnitogorskissa.