Leijonat kaatoi Latvian – haalariosaston pelaajat maalinteossa

Latvia - Suomi

Latvia ja Suomi kohtasivat toisensa perjantaina olympiakiekon viimeisessä ottelussa. Ottelusta tuli lopulta yllättävän tasainen.

Suomen ja Latvian välisestä kamppailusta Pekingin olympialaisissa muotoutui lopulta yllättävänkin tasainen ja jännittävä. Tre Kronorin tiukille laittanut Latvia ei ollut Leijonillekaan mikään suupala.

Ensimmäinen erä oli maaliton ja Latvia oli pelissä erittäin hyvin mukana. Maaleja ei kuitenkaan kummankaan toimesta nähty muutamasta mainiosta paikasta huolimatta.

Mainos:

Toinenkin erä näytti päättyvän maalittomassa tilanteessa, kunnes Valtteri Kemiläinen iski viivasta helpottavan osuman Suomelle ja näin ollen Leijonat pääsi viettämään ottelun toista ja viimeistä erätaukoa 1-0 -johtoasemassa.

https://twitter.com/dplussportfi/status/1492144254440857601

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Kauaa ei Leijonat päässyt johtoasemastaan nauttimaan. Kolmannessa erässä Suomi joutui alivoimalle Sami Vatasen estämisjäähyn johdosta ja Latvia rankaisi. Rodrigo Abols iski kiekon ylivoimalla ohi Harri Säterin ja tilanteeksi tasoittui 1-1.

https://twitter.com/dplussportfi/status/1492150460739989504

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Leijonat siirtyi ottelussa uudelleen johtoon, kun Leo Komarov ohjasi Juuso Hietasen laukoman kiekon verkkoon ja Suomi sai helpottavan toisen osuman. Hieman ennen tätä Komarov oli omalla toiminnallaan aiheuttanut Latvialle rangaistuksen taklattuaan pelaajan vaihtoaitioon.

https://twitter.com/dplussportfi/status/1492154874036957195

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Suomi iski ottelussa vielä kertaalleen, kun Marko Anttila iski kiekon ohi Janis Kalninsin. Latvia haastoi vielä osuman, mutta haasto ei mennyt läpi.

https://twitter.com/dplussportfi/status/1492157113858236424

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Näihin 3-1 -lukemiin päättyi Suomen ja Latvian välinen ottelu ja Leijonat nappasi täydet kolme pistettä. Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä kamppailussa sunnuntaina Ruotsin. Ottelu alkaa kello 10:40 Suomen aikaa ja on ilmaiseksi katsottavissa televisiosta TV5 -kanavalta.