Leijonat kaatamaan perjantaina Latviaa – näin katsot ottelun ilmaiseksi TV:stä

Leijonien kannalta Slovakian joukkue Latvia - Suomi USA - Slovakia

Leijonat avasi Pekingin olympialaiset komealla voitolla Slovakiasta. Perjantaina päivän viimeisessä ottelussa toisensa kohtaavat Suomi ja Latvia.

Leijonat aloitti Pekingin olympialaiset komealla 6-2 -voitolla Slovakiasta. Avausottelun puristamisesta ei ollut tietoakaan. Ottelun hahmo oli ehdottomasti Sakari Manninen, joka ykkössentterin tontilta onnistui iskemään kolme maalia. Katso Leijonien kaikki maalit alta.

https://twitter.com/dplussportfi/status/1491730876245463047

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Mainos:

Perjantaina 11. helmikuuta Suomi pelaa turnauksen toisen ottelunsa, kun vastaan asettuu Ruotsille avausottelunsa hävinnyt Latvia. Latvian ja Ruotsin välisessä ottelussa Ruotsi meni 3-0 -johtoon ja näytti menevän menojaan, mutta sitkeä Latvia onnistui tulemaan maalin päähän. Lopulta Tre Kronor nappasi Latviasta voiton lukemin 3-2.

Leijonille toinen ottelu on tärkeä. Vaikka lohkosta jatkoon pääsemistä ei tarvitsekaan jännittää, on lohkovoittoa varten kyettävä Latvia kaatamaan – olettaen, että Ruotsi nappaa voiton Slovakiasta. Ruotsi ja Slovakia kohtaavat toisensa perjantaina kello 10:40. Olympialaisissa lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen välttävät neljännesvälierät ja etenevät suoraan puolivälieriin. Ennakko-odotusten mukaan Suomi ja Ruotsi ratkaisevat lohkovoiton kohtalon sunnuntaina pelattavassa alkulohkon viimeisessä ottelussa.

Latvian joukkueessa on useampikin Suomen kaukaloista tuttu pelaaja. Oskars Batņa pelaa Jukureissa, Jānis Kalniņš ja Artūrs Kulda ovat tuttuja näkyjä Jokereista sekä Mārtiņš Dzierkals on pelannut muutama kausi sitten Mikkelissä Jukureiden paidassa. Latvian joukkuetta ei parane aliarvioida. Suuri osa joukkueesta koostuu KHL-pelaajista, pääasiassa Riian Dinamoa edustavista kiekkoilijoista.

Latvia ja Suomi kohtasivat toisensa edellisen kerran kevään 2021 MM-kisoissa, jolloin Latvia venyi kotikisoissaan Leijonia vastaan jatkoajalle. Lopulta jatkoajalla Anton Lundell ratkaisi ottelun Leijonille.

Onnistuuko Suomi kaatamaan Latvian vai pystyykö altavastaajana otteluun lähtevä Latvia iskemään kapuloita lohkovoittoa tavoittelevan Leijonien rattaisiin? Ottelu Leijonien ja Latvian välillä alkaa Suomen aikaa kello 15:10 ja ottelu on katsottavissa ilmaiseksi televisiosta TV5 -kanavalta. Kaikki olympialaisten ottelut on katsottavissa maksullisesta Discovery+ -palvelusta.