Torstai ei Pekingissä miesten jääkiekossa yllätyksiä tarjonnut – Pohjois-Amerikan joukkueilta väkevät avausottelut

USA Yhdysvallat Dylan Larkin Pekingin olympialaiset Yhdysvaltojen olympiajoukkue pelipaidat olympialaisissa Yhdysvallat USA:n MM-joukkue 2023

Pekingin olympialaiset tarjosivat miesten jääkiekon osalta torstaina neljä ottelua. Suuria yllätyksiä ei torstain ottelut tarjonneet.

Pekingin olympialaiset tarjosivat neljä ottelua miesten jääkiekon osalta torstaina. Yllätyksiä ei kiekkoturnauksen toinen kisapäivä tarjonnut, vaan ennakkosuosikit pitivät pintansa.

Ruotsi – Latvia

Päivän ensimmäisessä ottelussa toisensa kohtasivat Ruotsi ja Latvia. Tre Kronor aloitti ottelun vakuuttavasti ja vastasi kolmesta ensimmäisestä osumasta. Kun Lucas Wallmark vei Ruotsin toisessa erässä 3-0 -johtoon, näytti ottelu jo ratkenneelta. Sinnikäs Latvia tuli kuitenkin hienosti peliin mukaan ja kavensi kolmannessa erässä Nikolajs Jelisejevsin maalilla tilanteeksi jo 3-2. Latvia ei kuitenkaan saanut päivän ensimmäisessä ottelussa lopulta todellista kirivaihdetta päälle ja Ruotsi nappasi pisteet lukemin 3-2.

Suomi – Slovakia

Suomalaisittain mielenkiintoisin kohtaaminen nähtiin Leijonien ja Slovakian välillä. Vaikka Slovakia menikin ottelussa 0-1 -johtoon, oli ensimmäisestä erästä asti kuskin paikalla Suomi. Leijonat iski ensimmäiseen erään kolme maalia ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 3-1. Suomi ei päästänyt Slovakiaa enää peliin mukaan ja nappasi lopulta komean 6-2 -voiton. Ottelun hahmo oli hattutempun iskenyt Sakari Manninen. Pekingin olympialaiset jatkuvat Leijonien osalta perjantaina, kun vastaan luistelee Tre Kronoria vastaan hienosti taistellut Latvia.

Kanada – Saksa

Päivän positiivisin yllättäjä oli Kanada. Pohjois-Amerikan joukkueille povattiin vaikeaa turnausta kun NHL jättäytyi pois olympialaisista. Kanada ei ollut valtavan suuri ennakkosuosikki Saksaa vastaan, mutta lopulta Kanada nappasi suvereenin esityksen päätteeksi voiton lukemin 5-1 yllätysvalmiiksi povatusta Saksasta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

USA – Kiina

Myös toinen Pohjois-Amerikan joukkue avasi Pekingin olympialaiset osaltaan voitolla. Lohko A:n toisessa kamppailussa USA kohtasi isäntämaa Kiinan. Kiinan joukkue on käytännössä KHL-seura Kunlun Red Star ja sille povattiin jopa pientä yllätyksen mahdollisuutta Yhdysvaltoja vastaan, joka Kanadan ohella kärsii eniten NHL-pelaajien puutteesta. USA ei kuitenkaan jättänyt kisa-isännille pientäkään mahdollisuutta yllätykselle vaan nappasi tylyn 8-0 -voiton. USA laukoi peräti 55 kertaa kohti Kiinan maalia.

Pekingin olympialaiset jatkuvat jääkiekon osalta perjantaina. Luvassa on torstain tapaan neljä ottelua. Suomen otteita pääset seuraamaan kello 15:10 alkaen, kun vastaan luistelee Latvia. Ottelun voit katsoa ilmaiseksi televisiosta TV5 -kanavalta.