Leijonat on rautaa – Sakari Manninen nautiskeli hattutempun

Leijonien Sakari Manninen Leijonat

Leijonat sai loistavan startin olympialaisiin, sillä tappioasema kääntyi nopeasti selvään johtoasemaan Sakari Mannisen johdolla.

Slovakia eteni kamppailussa 1-0-johtoon TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovskyn osumalla. Suomi ei tästä hätkähtänyt, vaan maaleja alkoi ropisemaan vielä avauserän aikana. Ensimmäiseksi verkkoja heilutti Sakari Manninen. Tämän jälkeen maalinteossa kunnostautui Harri Pesonen ja Miro Aaltonen, joten erätauolle lähdettiin Leijonien 3-1-johdossa.

Toisessa erässä ero kasvoi jo kolmeen maaliin, kun Manninen muutti lukemiksi 4-1. Slafkovsky onnistui kaventamaan ottelun toisellaan, mutta lopullisesti kamppailu ratkesi heti päätöserän alussa, kun Manninen kruunasi hattutempullaan numeroiksi 5-2.

Nautiskelu sai jatkoa erän loppupuolella, kun Aaltonen tinttasi mielettömällä laukauksella Leijonat jo 6-2-johtoon. Nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi.

Pelit jatkuvat heti perjantaina, kun vastassa on Latvia.