Leijonat valtavana altavastaajana! – Tässä torstain MM-kisaohjelma

Suomi Ruotsi MM-kisat 2024 televisiointi tv Helenius Kapanen Leijonat

Leijonat lähtee vuoden 2024 jääkiekon MM-kisojen puolivälieräotteluun Ruotsia vastaan jättimäisenä altavastaajana.

Jääkiekon MM-kisat 2024 ovat edenneet jännittävään puolivälierävaiheeseen, jossa neljä joukkuetta etenee mitalipeleihin ja neljän joukkueen kisat päättyvät jättipettymykseen. Kaikki puolivälieräpelit pelataan torstaina 23. toukokuuta ja suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin Ostravan iltaotteluun, jossa Leijonat kohtaa Ruotsin.

Suomi lähtee kamppailuun valtavana altavastaajana. Ruotsi on kisojen suurin ennakkosuosikki, ja NHL-miehiä kuhiseva rosteri voitti kaikki alkulohkon ottelunsa vähintään kahden maalin erolla. Pakiston ykköstähtiä ovat Erik Karlsson ja Victor Hedman, joista Karlsson on voittanut NHL:n parhaalle puolustajalle annettavan Norris Trophyn kolme kertaa ja Hedman kerran. Pakistosta tulitukea tarjoaa myös Rasmus Dahlin, joka teki päättyneellä NHL-kaudella 59 ja sitä edellisellä sesongilla peräti 73 tehopistettä taalaliigassa.

Mainos:

Hyökkäyspäässä suurimpia tähtiä ovat Minnesota Wildin Joel Eriksson Ek, Los Angeles Kingsin Adrian Kempe sekä Detroit Red Wingsin Lucas Raymond. MM-turnauksessa Ruotsin hyökkääjistä eniten tehopisteitä ovat kuitenkin tehneet Andre Burakovsky (4+6) ja Marcus Johansson (4+5). Maaliin Tre Kronorilla on tarjolla niin ikään NHL-osaamista, kun veräjää vartioi joko Minnesota Wildin Filip Gustavsson tai Philadelphia Flyersin Samuel Ersson.

Leijonat jättimäisenä altavastaajana

Suomi lähtee puolivälieriin erittäin nihkeän alkulohkon jälkeen. Se onnistui päihittämään ainoastaan Iso-Britannian, Norjan ja Tanskan ja jatkopaikka varmistui vasta alkulohkovaiheen päätöspäivänä, kun Iso-Britannia päihitti yllättäen Itävallan. Leijonien tilannetta ei varmasti helpota se, että hyökkäyspään ykköstähti Mikael Granlund on pelikiellossa Sveitsi-ottelun poikittaisesta mailastaan.

Leijonien maalivahtivalinta otteluun on mielenkiintoinen. Harri Säteri on ollut Suomen ykkösvahti turnauksessa, mutta mies on haparoinut varsinkin viimeisimmissä peleissä. Nähtäväksi jää, luottaako Jukka Jalonen edelleen Säteriin vai nappaako Emil Larmi torjuntavastuun.

Granlundin poissaolo hyökkäysketjuista aiheuttaa sen, että muiden pelaajien on kyettävä nostamaan tasoaan ja jokaiselta kentälliseltä vaaditaan nappisuoritus, jotta Ruotsi voidaan kaataa. Suomen vahvuus on ollut alivoimapeli, se on ollut turnauksessa sataprosenttista. Alivoiman onnistuminen on ensiarvoisen tärkeää Ruotsin vaarallista ylivoimaa vastaan ja sen lisäksi Suomen ylivoiman on oltava tehokasta, sillä tasakentällisin maalipaikoilla tuskin tullaan mässäilemään.

Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen Ostravassa Suomen aikaa kello 21:20 alkavassa ottelussa.

Jääkiekon MM-kisojen torstain 23.5. ohjelma:

17:20 Kanada – Slovakia
17:20 Sveitsi – Saksa

21:20 USA – Tshekki
21:20 Ruotsi – Suomi