Leijonat vaihtaa maalivahtia, Jukka Jalonen pisti Jukurit-ketjun yhteen – tässä ketjut MM-puolivälierään

Leijonien Leijonat

Leijonat pelaa illalla Ruotsia vastaan MM-puolivälierässä ja päävalmentaja Jukka Jalonen on pistänyt kokoonpanoa uuteen uskoon.

Kapteeni Mikael Granlundin pelikielto aiheutti luonnollisesti sen, että Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen joutui sotkemaan pakkaa puolivälieräotteluun Ruotsia vastaan.

Kokoonpanon pintapuolisesti vähäpätöisin muutos on se, että puolustajaparien peluutusjärjestystä on hieman sotkettu. Rasmus Rissanen ja Oliwer Kaski nousevat kakkospariksi, Juuso Riikola ja Vili Saarijärvi kolmospariksi ja Mikko Lehtonen-Veli-Matti Vittasmäki pelaa puolivälierässä nelosketjun takana.

Mainos:

Kasken ja Rissasen nousua peluutusjärjestyksessä perustelee tietysti se, että he ovat pelanneet Oliver Kapasen ketjun takana ja tämä ketju nousee nyt kakkosketjuksi. Kenttäpelaajiston osalta suurin muutos on se, että kolmosketjuna häärii nyt Jukurit-ketju, eli kaikki kolme Mikkelin Jukureissa pelannutta hyökkääjää ovat nyt yhdessä, kun Patrik Puistola ja Pekka Jormakka hyökkäävät Konsta Heleniuksen laitureina. Valtteri Puustinen palaa kokoonpanoon yhden ottelun huilin jälkeen ja hyppää Arttu Hyryn johtaman nelosketjun oikeaan laitaan.

Isoin muutos on kuitenkin se, että Leijonien aloittava maalivahti vaihtuu. Esimerkiksi Viaplayn MM-lähetyksien asiantuntijat ovat olleet yksimielisiä siitä, että Jalonen aikoi mennä päätyyn asti niin, että Harri Säteri kantaisi ykkösvahdin viittaa. Jalonen teki kuitenkin nyt ratkaisun, joka selvästi pohjautuu viime pelien näyttöihin, sillä ailahtelevasti pelannut Säteri istuu penkillä ja loistavasti Tanskaa vastaan pelannut Emil Larmi luistelee jäälle ottelussa Ruotsia vastaan.

Ahti Oksanen on Granlundin lisäksi ainoa Leijonien pelaaja, joka joutuu katsomaan MM-puolivälierän sivusta. Ottelu alkaa klo 21:20.

Leijonat lähtee näillä kentällisillä MM-puolivälieräotteluun Ruotsia vastaan:

Maalivahdit
33 Emil Larmi (29 Harri Säteri)

1. kentällinen
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 81 Iiro Pakarinen
3 Olli Määttä – 62 Jesper Mattila

2. kentällinen
12 Jere Innala – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

3. kentällinen
21 Patrik Puistola – 19 Konsta Helenius – 25 Pekka Jormakka
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

4. kentällinen
15 Juha Jääskä – 57 Arttu Hyry – 48 Valtteri Puustinen
4 Mikko Lehtonen – 38 Veli-Matti Vittasmäki

Lue myös: Leijonat valtavana altavastaajana! – Tässä torstain MM-kisaohjelma